9SER_main
60 de firme care activeaza in domeniul energiilor regenerabile in Romania, Ungaria si Slovacia si-au dat intalnire la Oradea.

„Eficienta energetica si utilizarea energiilor regenerabile” este tema conferintei si a forumului de afaceri care vor avea loc la Oradea pe 9 octombrie. Evenimentul este organizat de catre Federatia Patronilor, sub inaltul patronaj al Uniunii Nationale a Patronatului Roman, in parteneriat cu Reteaua de afaceri din Regiunea Carpatica .
„Evenimentul este organizat in contextul in care, in cadrul mai amplu al strategiei de combatere a schimbarilor climatice, UE si-a propus ca pana in 2020, 20% din energia de care are nevoie sa fie produsa din surse regenerabile”, a explicat primvicepresedintele Federatiei Patronilor Bihor, Constantin Jurca in cadrul unei conferinte de presa.
La randul sau, Kiraly Csaba, sef birou in cadrul Retelei de afaceri Regiunea Carpatica spune ca scopul acestei conferinte este „sa aduca la cunostinta publicului detalii privind resursele regenerabile, mai precis sa prezinte eficienta si utilizarea acestora. Aceasta editie va avea caracter international, iar printre cei care vor prezenta lucrari se numara Zoltan Nagy Bege, membru ANRE, Jozsef Benecs, vicepresedinte al Asociatiei Casa pasiva din Ungaria, Ramona Volciuc Ionescu, avocatul cel mai competent in domeniul energiilor regenerabile care reprezinta Casa de avocatura Volciuc”. Realizarea unui cluster in domeniul eficientei energetice este doar una dintre temele conferintei. De-altfel, organizatorii spera ca realizarea acestui cluster sa fie si finalitatea evenimentului cu atat mai mult cu cat Oradea a demonstrat deja ca stie care este reteta functionarii unui astfel de conglomerat de firme, institutii de invatamant, organizatii nonguvernamentale. Federatia Patronilor Bihor are in portofoliu realizarea unui cluster in agricultura si a unui proiect european pentru un cluster in turism.

Ioan Lucian
Presedinte Uniunea Nationala a Patronatului Roman