‘Pentru Uniunea Nationala a Patronatului Roman, judetul Harghita este la fel de important ca si oricare alt judet al Romaniei, din punct de vedere al fortei patronale’, le-a transmis presedintele Ioan Lucian si vicepresedintele Stefan Moldoveanu, oamenilor de afaceri si oficialitatilor din judetul Harghita.
Continuand turneul national pe care si l-a propus sa il faca, conducerea Uniunii Nationale a Patronatului Roman s-a oprit zilele acestea in Harghita.
Au avut loc intalniri cu prefectul judetului, Petres Sandor, si county-managerul Consiliului Judetean, Szabo Barna, intalniri la care cei doi reprezentanti ai Uniunii Nationale a Patronatului Roman si-au exprimat dorinta de a mobiliza organizatiile patronale din judet, in realizarea unor parteneriate, reale si eficiente, cu institutiile importante ale judetului. Au fost abordate teme precum : accesarea de fonduri europene de catre mediul de afaceri; transparenta institutiilor judetene prin crearea de comisii mixte (patronat-institutii), care sa monitorizeze activitatile cu impact asupra mediului de afaceri; implicarea decisiva a organizatiilor patronale in dezvoltarea scolilor profesionale; promovarea judetului Harghita in mediul de afaceri din tara si strainatate.
“Am intalnit organizatii patronale, cu care, impreuna, suntem convinsi ca putem aborda orice problema importanta ce apare in viata unei firme private din judetul Harghita. Am venit la Harghita, nu sa vorbim despre ceea ce s-ar putea face, ci sa actionam concret inspre binele firmelor private harghitene’, le-a spus presedintele UNPR, Ioan Lucian, partenerilor de discutii, la intalnirea cu oamenii de afaceri din Harghita.