Şeful UNPR, Ioan Lucian, doreşte să multiplice proiectele de succes pe care le-a avut cu FPB în parteneriat cu Ungaria.
De această dată, omul de afaceri bihorean vrea să realizeze proiecte similare în oglindă cu Bulgaria. Exemplele de bune practici realizate de FPB şi parteneri din Ungaria sunt Centrul de afaceri din Cetatea Oradea, centrul de Energii regenerabile din Oşorhei şi platforma media „Împreună Business”. Trei propuneri concrete au fost înaintate ES Aleksandar Filipov ambasador al Republicii Bulgaria în România, cu ocazia întâlnirii delegaţiei Uniunii Naţionale a Patronatului Român, pe 25 noiembrie 2014, la sediul Ambasadei din Bucureşti.
Realizarea în oglindă a două centre de afaceri româno-bulgare, a unei publicaţii bilingve „Împreună bussines” şi realizarea de centre de afaceri pentru energii regenerabile de o parte şi de alta a graniţei dintre România şi Bulgaria au fost temele discutate de către cele două părţi, cu propunerea de a fi puse în practică în noua sesiune de accesare a fondurilor europene 2014-2020.

„Avem exemple deosebite de ceea ce trebuie făcut pe zonele de frontieră ale României cu ţările vecine, aşa că propunerile noastre către mediul de afaceri bulgar, prin intermediul Ambasadei Republicii Bulgaria din România, trebuie să aibă ecou şi să prindă viaţă”, i-a spus preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian, ambasadorului bulgar, la sfârşitul întrevederii.