MEHEDINȚI ÎN PRIM-PLANUL MIȘCĂRII PATRONALE DIN ROMÂNIA

 

Al 17-lea județ vizitat de președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan LUCIAN, în turneul național pe care-l efectuează, a răspuns pozitiv la propunerile de dinamizare a mediului de afaceri făcute de delegația celei mai vechi confederații patronale din România, prin trei dintre instituțiile importante ale județului Mehedinți: Prefectura, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin.

IMG_3026

Anunțându-și rolul de lider al coagulării mișcării patronale din România, UNPR, și-a manifestat interesul deosebit prin vocea președintelui LUCIAN, pentru a se implica în mod concret în revitalizarea și coagularea mișcării patronale din Mehedinți.

La realizările de până acum, în ceea ce privește capitala județului Mehedinți lipsește un singur element: prezența constantă și aportul celor care reprezintă mediul de afaceri din acest județ. Sunt sigur că v-ați simți mai puternici în tot ceea ce faceți, dacă ați avea parteneri, organizații patronale din Mehedinți, a specificat președintele UNPR, deschizând dialogul cu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin GHERGHE.

IMG_3040

Avem toată deschiderea și dorința de a colabora cu organizații patronale serioase, dornice să-și aducă aportul substanțial la dezvoltarea acestui oraș. Apreciez că ați venit cu o mapă în care se află propuneri concrete de colaborare și suntem de acord să semnăm astfel de parteneriate, pe care le-ați semnat și cu alte primării din țară, a răspuns primarul Constantin GHERGHE, președintelui UNPR.

Un centru de afaceri care să deservească necesitățile organizațiilor patronale, unul pentru zona de energii regenerabile-transfrontalier, o platformă de comunicare pentru companiile private din județ, sunt câteva propuneri pe care confederația patronală le-a înaintat atât primarului cât și vicepreședintelui Consiliului Județean, Liviu MAZILU care a fost al treilea reprezentant al unei instituții județene cu care Ioan LUCIAN s-a întâlnit în cursul zilei de 16 Februarie 2016.

IMG_3045

Consiliul Județean, prin vicepreședintele Liviu MAZILU i-a făcut propuneri concrete de colaborare reprezentantului UNPR și a promis că, după o consultare cu președintele Consilului Județean se va semna acordul de parteneriat propus de confederația patronală și de asemenea vor analiza oportunitatea înființării unor comisii consultative de monitorizare a achizițiilor publice și de dialog economic.

Ziua de vizită a președintelui LUCIAN a continuat cu dialogul purtat de acesta cu prefectul județului, Nicolae DRĂGHIEA și viitorii reprezentanți ai Uniunii în județ. Sunt impresionat de activitatea organizației „Pro-Mehedinți”, condusă de Diana NODIȚ și sper să accepte propunerea noastră de a se alătura proiectului național al UNPR, a declarat LUCIAN câtorva reprezentanți ai presei locale.

BIROUL DE PRESĂ UNPR