TOT BANATU-I FRUNTEA … ȘI LA DESCHIDEREA FAȚĂ DE MEDIUL DE AFACERI

 

            … Cel puțin așa au dat de înțeles conducătorii a trei instituții importante ale județului Timiș la întâlnirea cu numeroasa delegație a Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR).

Al 19-lea județ, vizitat de președintele Ioan LUCIAN în turneul național pe care îl efectuează ca lider al UNPR, Timișul și-a deschis larg ușile transparenței și deschiderii față de mediul de afaceri. Din delegația UNPR au mai făcut parte Florin BALINT, Ștefan TUDOR, Valentin OLAR și Claudiu STRAUȚ.

Flancat de doi dintre consilierii săi primarul Timișoarei, Nicolae ROBU, și-a exprimat totala deschidere și dorință de colaborare pe teme concrete și benefice pentru Timișoara.   Mă bucur să port o discuție cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu atât mai mult cu cât nu am mai fost vizitat de o organizație patronală și vă asigur de tot sprijinul meu și al administrației pe care o conduc în demersurile de dinamizare a mișcării patronale în orașul nostru, a replicat primarul președintelui Ioan LUCIAN, după ce acesta din urmă a făcut o scurtă prezentare a UNPR-ului și a proiectelor pe care le are pentru Timișoara. De altfel, l-a și împuternicit pe city managerul Sorin Iacob DRĂGOI să se ocupe de viitoarea colaborare cu UNPR.

20160307_120441

Poziția de lider al capitalelor de județ, în ceea ce privește atractivitatea pentru investitor, ne obligă să tratăm cu cea mai mare seriozitate colaborarea cu Primăria Timișoara, a subliniat președintele LUCIAN.

Delegația UNPR s-a îndreptat mai apoi spre Palatul Administrativ al Timișului, unde a fost întâmpinată de prefectul Mircea BĂCALĂ. Acesta a ascultat cu atenție reprezentanții UNPR, promotori ai unei campanii de apropiere între organizațiile patronale și instituțiile de control ale statului. Trebuie să eliminăm din mentalul oamenilor de afaceri, dar și a celor care reprezintă instituțiile de control conceptul de „forțe beligerante”și să-l înlocuim cu un parteneriat care să curețe mediul de afaceri de evazioniști, de piața „la negru” și de alți factori nocivi pentru economia românească, a fost mesajul președintelui UNPR pentru prefectul Timișului. Ne dorim controale la companii care să îndrepte lucrurile, nu să semene teroare și „decapitarea” celor care în mare proporție respectă legea, a mai adăugat LUCIAN.

20160307_133031

Pragmatismul vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Florian ZANFIR, a impresionat reprezentanții UNPR, determinându-i să caute parteneri pentru un proiect deosebit Poligonul pentru agricultură de la Covaci. Este o provocare extraordinară pentru noi și un proiect deosebit pentru Timiș la care ne dorim să partcipăm, a subliniat cu hotărâre Florin BALINT, președintele Comisiei Politici Interne și Externe UNPR.

Trei întâlniri importante care obligă UNPR să accelereze dezvoltarea filialei din județul Timiș și să-și facă rapid prezența în mediul de afaceri timișorean.

 

 

BIROUL DE PRESĂ

UNIUNEA NAȚIONALĂ A PATRONATULUI ROMÂN