In data de 18 ianuarie 2018 a avut loc la Insitutia Prefectului – judetul Brasov, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat – Regiunea Centru, care functioneaza in cadrul Agentiilor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului (AIMMAIPE).
Uniunea Nationala a Patronatului Roman a fost reprezentata de domnul Primvicepresedinte Stefan Moldoveanu sustinător al unei stabilitati legislative si fiscale utile întregului mediu de afaceri românesc.

La ședință au fost invitați și reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Brașov, Prefectura Brașov, dar și din alte instituții, patronate și sindicate, care au legătură cu mediul de afaceri din Brașov. Directorul Camerei de Comerț și Industrie, Cosmin Roșia, a făcut o scurtă trecere în revistă a cerințelor și temerilor antreprenorilor din Brașov.

”Antreprenorii cer predictibilitate. Din punct de vedere economic, multe industrii sunt la un nivel foarte înalt, le e frică de o bulă imobiliară, o bulă în construcții și alte domenii pot fi afectate, deci trebuie să își prevadă foarte bine planul de afaceri, dacă aplică pe diverse proiecte și partea de documentație să fie mult mai ușor de implementat să nu fie neapărat nevoiți să apeleze la consultanți, care de multe ori le cresc costurile sau chiar dacă apelează fluxul să fie mult mai bun. De asemenea, la nivel de Brașov cooperarea este foarte bună și există o deschidere, de accea cei care organizază acest consiliu au invitat foarte multe organizații pentru a atrage cât mai multe idei, care, sperăm noi, să și fie puse în practică și să nu rămână doar la nivel de discuții”, a mai spus Cosmin Roșia.

Unul dintre programele derulate de Agenția din Brașov pentru dezvoltarea mediului de afaceri este Start-Up Națion. Potrivit acesteia, la nivelul Regiunii Brașov, care cuprinde și Sibiul și Covasna, au fost semnate 416 contracte Start-Up Nation. Doar la Brașov au fost aprobate 33 de proiecte, din care au intrat în plată 27, suma livrată către băncile partenere fiind 5 milioane de lei.

F6DE3248-2A2D-49ED-B3FE-A357A5BF4134