O delegație a Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR) condusă de președintele Ioan Lucian a participat marți 10 Aprilie, la funeraliile președintelui VOSZ (cea mai mare confederație patronală a Ungariei).

Cea mai reprezentativă personalitate a mediului de afaceri din Ungaria ultimilor 30 de ani, Demjan Sandor, a fost condus pe ultimul drum, în Cimitirul Central din Budapesta de către câteva mii de maghiari, reprezentanți ai celor mai importante instituții ale statutului maghiar, a guvernului maghiar, în frunte cu premierul Victor Orban.

Semnatar al acordului de parteneriat dintre VOSZ și UNPR în anul 2015, Demjan Sandor, a susținut și a contribuit decisiv la realizarea inițiativei președintelui UNPR, Ioan Lucian, de a se constitui o alianță patronală a țărilor est-europene, membre UE.

Născut pe pământ românesc, lângă Satu-Mare, președintele VOSZ și-a dat acordul, ca actele de constituire a alianței confederativ-patronale, a țărilor din estul Europei să se semneze la Cluj-Napoca în februarie 2018, dovedind o apropiere deosebită față de mediul de afaceri din România. Având investiții de miliarde de euro, atât în  Ungaria, cât și în România, Serbia, Croația, Bulgaria, Polonia, Demjan Sandor a fost o figură emblematică a sectorului privat maghiar, dar și din estul Europei.

3_2018-04-10-PHOTO-00000114