4 organizații patronale (Camera de Comerț și Industrie IașiAsociația Oamenilor de Afaceri Iași 2003Confederația Patronală din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din România (CONPIROM) Iași  și Uniunea Națională a Patronatului Românau semnat în Sala Galbenă a Prefecturii Iași, Acordul de Parteneriat propus de Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), urmând ca în zilele următoare și Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR) Iași să se alăture celor patru semnatari. Astfel, Iașiul a devenit al 8-lea județ unde a fost semnat Acordul de Parteneriat între organizațiile patronale și asociațiile profesionale.

Învățământul dual, poziționarea împreună a organizațiilor patronale ieșene față de principalele instituții administrative, instituții de control, instituții de învățământ și alte instituții importante ale județului, precum și accesarea de fonduri europene înspre beneficiul mediului de afaceri ieșean, sunt câteva din direcțiile de interes pentru reprezentanții mediului de afaceri din acest județ.

Semnatarii, în luările lor de cuvânt: director comercial CCI Iași, dna. Ilona VITAN, președinte CONPIROM, dl. Traian DOBRE și președinte AOAI, dl. Gheorghe PLEȘU au subliniat necesitatea semnării unui astfel de Acord pentru ca mediul de afaceri ieșean să fie, în sfârșit, reprezentat de o voce puternică, unitară și eficientă.

Reprezentanta edilului ieșean, departamentul relații cu mediul economic, dna. Ioana CHIRICĂ a transmis, din partea primarului Mihai CHIRICĂ, un mesaj de încurajare și felicitare pentru demersul realizat astăzi, asigurând reprezentanții mediului de afaceri că Primăria municipiului Iași va fi un partener de dialog și acțiune, serios și implicat.

“O forță economică precum județul Iași, nu putea lipsi de pe harta județelor din România care transmit mediului de afaceri un mesaj de unitate și de dorință, fără echivoc, de coagulare a mișcării patronale din România”, a subliniat președintele UNPR, dl. Ioan LUCIAN, după semnarea Acordului de Parteneriat.

Biroul de presă UNPR

2018-04-25-PHOTO-00000134

2018-04-25-PHOTO-00000130