București, 10 mai 2018.  Conferințele BTL Design, împreună cu trustul de presă Agora Group SA si Uniunea Națională a Patronatului Român au organizat în data de 10 mai 2018, la Bacău, a treia ediție a programului de evenimente „Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor 2018”. Evenimentul a avut loc la hotel President începând cu ora 9:30.

În cadrul evenimentului organizat la Bacău s-au dezbătut mai multe subiecte: o sesiune în care a fost luată în discuție colaborarea dintre autoritățile locale și mediul de afaceri la care a participat domnul Popescu Adrian, vicepreședinte al  Consiliului Judetean Bacău și domnul Corneliu Pricopie, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Patronatului Roman.

In cea de-a doua sesiune a prezentat oportunități de finanțare bancară domnul Romică Adam, Director CEC Bank,  Sucursala Bacău. Doamna Alexandra Paraschiv, Senior Legal Consultant în cadrul companiei Weizmann Ariana & Partners a prezentat modalități de dezvoltare a afacerii prin folosirea mărcilor de comerț. Noutățile din domeniul fiscal au fost susținute de către domnul Adrian Anghel, manager public la AJFP Bacău iar din cadrul ITM Bacău a participat la discuții domnul Buftea Daniel, consilier superior. Noutățile în domeniul programelor guvernamentale de sprijin a forței de muncă au fost prezentate de către reprezentanta AJOFM Bacău, doamna Daniela Bălan, consilier superior în cadrul acestei instituții.

„Exista în Bacău un foarte mare potential de dezvoltare a IMM-urilor. Însă pentru ca acest potențial să fie descătușat este nevoie ca autoritățile locale să înțeleagă în mod real nevoile companiilor mici și mijlocii și să reacționeze prin măsuri concrete, așa cum au făcut-o și în alte județe din România care în acest moment au drept motor economic IMM-urile” a concluzionat Ion Radu moderator al evenimentului. În continuare, Corneliu Pricope, vicepreședinte UNPR, a precizat: ”nu întâmplător, Conferințele BTL Design, organizate în acest an cu suportul UNPR, au păstrat Bacăul pe harta evenimentelor economice pentru IMM-uri. Atât potențialul zonei, pe diverse domenii de activitate, cât și interesul operatorilor economici pentru noi afaceri și pentru dezvoltarea economică a județului Bacău sunt tot atâtea premise pentru dialog, informare, parteneriate, accesare de know how și pentru construirea unei strategii comune de dezvoltare a regiunii”. Vicepreședintele UNPR a subliniat preocuparea federației patronale de a susține mediul de afaceri băcăuan, de a susține dezvoltarea antreprenorială și patronală în Moldova, în general. ”Ne propunem dezvoltarea mișcării patronale de jos în sus, dorim să găsim noi piețe de desfacere pentru produsele și serviciile IMM-urilor băcăuane și a marilor operatori economici, prin Acordurile de Parteneriat semnate cu federații patronale din țări ale Europei de Est și nu numai, dar și prin implicarea directă în proiecte de afaceri alături de alți parteneri, cum ar fi dezvoltarea agriculturii ecologice”, a încheiat Corneliu Pricope.

Ca de obicei, în închiderea evenimentului a fost organizată o tombola la care premiile au fost oferite de catre Aur’a, singura apă din România premiată cu trei stele de aur la Bruxelles, în 2016 și 2017, cu distincția Superior Taste Award, de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate.

La acest seminar organizatorii au pus la dispozitia IMM-urilor participante un stand in care acestea au putut sa-si expuna materiale tiparite de promovare a produselor si serviciilor proprii in mod gratuit.

„Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor” a  demarat in 2006 ca un program national de informare dedicat întreprinderilor mici și mijlocii iar de la inceput acest program de evenimente s-a definit ca cel mai amplu proiect privat  de informare dedicat sectorului IMM care  se derulează pe teritoriul României. În continuarea programului, în 2018,  se vor desfășura seminarii de informare si dezbateri dedicate oamenilor de afaceri în alte 7 reședințe de județ din România: Brăila, Iași, Suceava, Deva, Timiș, Târgu Jiu și Alba Iulia.

Participarea IMM-urilor la acest eveniment este liberă și se face pe bază de invitație sau prin înscrierea la unul dintre cei doi organizatori: BTL Design sau  Agora Group SA  sau online la www.btldesign.ro

_____________________________________________

Despre Conferintele BTL Design

Conferințele BTL Design cuprind organizarea de programe de evenimente de tip road-show destinate mediului de afaceri pe teritoriul Romaniei. In portofoliul nostru se regăsesc mai multe programe de evenimente derulate din 2005: Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor, EUSol –Soluții europene pentru afaceri, Parteneriatul Public – Privat, instrument de lucru strategic pentru administratia publică locală, Modernizarea și Eficientizarea Administraţiei Publice Locale din România, Soluţii pentru administrațiile locale în contextul crizei economice, Soluții pentru Dezvoltarea Durabilă a Autorităților Publice Locale. Firme de renume din domeniul serviciilor financiare, telecom, IT&C, consultanță au ales să-și promoveze soluțiile în cadrul evenimentelor organizate de către noi.

Misiunea noastră este să diseminăm informație utilă pentru antreprenori și intreprinzători și să realizăm o interfața eficientă de comunicare între furnizorii de soluții si potențiali beneficiari ale acestora. Detalii pe: www.btldesign.ro

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presă specializat în tehnologia informației, comunicații, afaceri și distribuție de carte străina și este prezent în piața publicațiilor de IT&C din 1992.

În prezent, Agora Group deţine în portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferințele Regionale Agora, Conferințele de Tehnologie Agora, Conferințele de Soluții Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica – conferința anuală pe tema Open Source Free Software, serviciul de distribuție de carte straină Byblos si portalul online cu serviciul de știri AgoraNews.

Detalii pe: www.agora.ro.

 IMG_3771 IMG_3838 IMG_3869

Biroul de presa UNPR