Fiind Anul Centenarului, Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) a organizat la Alba Iulia evenimentul de semnare a Acordului de parteneriat între organizațiile patronale și asociațiile profesionale din județul Alba. Evenimentul a avut loc în data de 31 mai 2018 în sala Mihai Viteazul din incinta Prefecturii Alba, sală în care s-a semnat Unirea de la 1918.

Județul Alba, al zecelea în care a avut loc acest eveniment, a trăit o zi istorică pentru mediul de afaceri, șapte organizații patronale și asociații profesionale semnând Acordul de parteneriat: Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) – președinte Ioan LUCIAN, Camera de Comerț și Industrie Alba – președinte Corneliu ORZEA, Confederația Patronatului Român – președinte Cosmin MAIER, Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – președinte Alexandru MICACIU, Baroul Alba – decan Mihai BACO, Ordinul Consilierilor Juridici din România – decan Cristian CIUTRILĂ și Colegiul Medicilor Alba.

“Dacă sunteți de acord, aș dori ca semnarea acordului să fie dedicată Centenarului, aducând astfel un mic aport al mediului de afaceri la acest eveniment istoric pentru România. Alba este al zecelea județ în care are loc semnarea acestui acord de parteneriat, iar dacă vom merge în același ritm, sperăm ca până la sfârșitul acestui an flacăra coagulării patronale să cuprindă întreaga țară, pentru ca, în sfârșit, mediul de afaceri să poată vorbi despre o forță unită, o voce unică și puternică pe câteva direcții fundamentale ale evoluției sale”, a declarat președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), domnul Ioan LUCIAN.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Alba, domnul Corneliu ORZEA, a declarat că privește cu optimism derularea Acordului și a specificat faptul că va aduce o contribuție semnificativă la ceea ce își propune acest Acord.

Prefectul județului Alba, domnul Dănuț HĂLĂLAI, a declarat în discursul domniei sale că este încântat și onorat să participe la eveniment, afirmând fără nicio rezervă că este o zi istorică pentru județul Alba, asigurându-i pe toți semnatarii Acordului că prefectura va fi un partener de nădejde, deschis la orice fel de propunere constructivă din partea mediului de afaceri.

Prorectorul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a insistat pe necesitatea unei strânse colaborări între mediul universitar și mediul de afaceri, în așa fel încât studenții care ies de pe băncile Universității să poată găsi în mediul de afaceri cât mai multe locuri de muncă. Acest mesaj a fost întărit și de reprezentantul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba care a insistat pe unirea forțelor factorilor decizionali pentru ca criza forței de muncă să nu afecteze în mod catastrofal economia județului Alba, AJOFM-ul, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri și ale asociațiilor profesionale, trebuind să-și unească forțele pentru a da economiei județului Alba forță de muncă calificată.

La eveniment au mai participat reprezentantul Consiliului Județean Alba și oameni de afaceri.

IMGP0047

IMG_6652

IMG_6654

IMG_6653

IMG_6678

ECHIPA unpr

Biroul de Presă

Uniunea Națională a Patronatul Român