Sala de conferințe a Centrului de Afaceri Millennium III din Baia Mare a găzduit joi, 14 iunie 2018, evenimentul de lansare a Asociației Întreprinzătorilor Maramureș (AIM), al cărei scop este susținerea dezvoltării economico – sociale a județului Maramureș.

AIM este constituită din 31 de societăți comerciale cu capital integral românesc, cu sediul în Maramureș, iar președintele acesteia este domnul Ovidiu GOGA. AIM militează pentru dezvoltarea capitalului autohton, extinderea investițiilor macro și micro locale, dar și din alte zone, asigurând reprezentarea eficientă a intereselor membrilor săi.

La eveniment au participat Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando TEODOROVICI, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel ZETEA, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ioan LUCIAN și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin CHERECHEȘ. Alături de membrii fondatori ai Asociației Întreprinzătorilor Maramureș, la eveniment au mai participat și reprezentanți ai societăților comerciale – potențiali membri ai organizației, reprezentanți ai mediului educațional, ai autorităților publice locale și instituțiilor publice județene, dar și reprezentanți ai mass-mediei.

„Împreună cu un grup de oameni de afaceri am discutat posibilitatea înființării unei organizații patronale în Maramureș, având întâlniri și cu autoritățile locale pe această temă. Ceea ce se întâmplă astăzi, în Baia Mare, este un pilon fundamental în dezvoltarea economiei județene. Nu vă așteptați să vedeți rezultate începând de mâine, însă cu siguranță nu veți mai fi singuri în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați. Începând de mâine, autoritățile locale cu care orice organizație patronală a mediului de afaceri interacționează, vă vor trata ca pe niște parteneri fără de care acest județ nu poate exista din punct de vedere economic. Prefectura, Consiliul Județean sau primăriile trebuie să știe că au un partener dinamic, real și cu atitudine constructivă față de tot ce este important în această țară. Dintre toate organizațiile întâlnite până acum, organizația patronală din Maramureș are cel mai fulminant început”, a declarat președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ioan LUCIAN.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando TEODOROVICI a prezentat măsurile luate în acest an și felul în care se încearcă crearea unui cadru în baza căruia să se facă investiții atât în mediul privat, cât și în cel public.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că este la curent cu acțiunile care au fost întreprinse pentru înființarea acestei asociații și că instituția județeană va fi un partener corect de dialog în toate proiectele viitoare. Totodată, l-a felicitat pe președintele AIM, Ovidiu GOGA, asigurându-l de întreaga sa deschidere și disponibilitate și în viitor.

„Strategia de dezvoltare a județului are nevoie de îmbunătățiri, de reforma adoptării parteneriatului public privat. De acum, multe dintre proiectele județului pot fi discutate la o masă la care să participe autoritățile județene și cei care reprezintă cu adevărat mediul privat. Suntem cu toții cetățeni ai județului Maramureș și ne dorim o dezvoltare economico-socială așa cum merită acest județ”, a menționat șeful administrației județene, Gabriel ZETEA.

În încheierea evenimentului, au fost semnate adeziunea Asociației Întreprinzătorilor Maramureș la Uniunea Națională a Patronatului Român și protocolul de colaborare cu Centrul Universitar Nord Baia Mare al Universității Tehnice din Cluj Napoca.

IMG_1454

IMG_1462

IMG_1453

 


Biroul de presă

Uniunea Națională a Patronatului Român