Sala de videoconferințe a Prefecturii Hunedoara a găzduit vineri, 28 Septembrie 2018, evenimentul semnării Acordului de Parteneriat între organizațiile patronale și corpurile profesionale din județul Hunedoara, cu scopul de a-și uni forțele în apărarea și reprezentarea intereselor membrilor lor.

Evenimentul a început cu alocuțiunea de bun venit rostită de președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), domnul Ioan LUCIAN.

,,Cu trei săptămâni în urmă, la întâlnirile avute, în calitate de președinte al Uniunii Naționale a Patronatului Român, cu prefectul județului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu KISZELY, cu președintele Consiliului Județean, domnul Mircea – Flaviu Bobora și cu primarul Devei, domnul Nicolae-Florin OANCEA, am încercat împreună să identificăm modul în care mișcarea patronală din județul dumneavoastră poate să beneficieze de sprijinul, promovarea și susținerea intereselor în raport cu autoritățile locale, cu orice instituție din acest județ, cu mediile de afaceri din alte județe din țară și din străinătate”, a declarat președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ioan LUCIAN în discursul care a urmat.

De asemenea, președintele UNPR a mai precizat că ,,după vizitarea a 26 de județe, am constatat că mișcarea patronală este foarte discretă. De aceea, ne propunem prin acest demers ca, în urma identificării celor mai importante probleme cu care se confruntă companiile private și corpurile profesionale, să încercăm să aducem un plus de valoare și de dinamism. Hunedoara, al 15-lea județ în care se semnează acest Acord, a răspuns semnalului coagulării mișcării patronale care începe să prindă contur în întreaga țară.”

Organizațiile semnatare ale Acordului au fost: Uniunea Națională a Patronatului Român (președinte Ioan LUCIAN), Camera de Comerț și Industrie Hunedoara (președinte Viorel ARION), Uniunea Generală a Industriașilor din România UGIR,  filiala Hunedoara (președinte Ionel SANTAMARIAN), Patronatul Național Român, filiala Hunedoara (președinte Constantin CRISTOI), Confederația Patronatului Român, filiala Hunedoara (președinte Dorina URS), Asociația Generală a Inginerilor din România, sucursala Hunedoara (președinte Sorin Aurel RAȚIU), Baroul Hunedoara (decan av. Cosmin Alin RONCIOIU), şi Ordinul Asistenților Medicali Generalisti, Moașelor  și Asistenților Medicali din România, filiala Hunedoara (președinte Mariana-Lucia IONESCU).

La eveniment au participat, în calitate de observatori, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului (Manager public – Alexandra-Irina Pădurean, Consilier superior – Dan Cristian, Consilier –Edit Vad), al Facultății de Inginerie Hunedoara (Șef lucrări – ec. dr. ing. Alexa Vasile), al Agenției de Protecție a Mediului Hunedoara (Director executiv – Viorica Georgeta Barabaș), al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara (Inspector școlar general – Maria Ştefănie), al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara (Inspector șef – Adrian Florin Bozdog) şi ale unor companii private.

2 3 4

Biroul de Presă

Uniunea Națională a Patronatului Român