Reprezentanții Organizației Patronilor Sălaj (membră UNPR), însoțiti de dl Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român si a Ferderației Patronilor Bihor, precum și reprezentanții oamenilor de afaceri din județul Bihor, au efectuat la data de 22.02.2019 o serie de întâlniri informale cu reprezentanții instituțiilor publice bihorene, în scopul identificării celor mai bune practici pentru îmbunătățirea dialogului și a climatului economic.

Având în vedere faptul că cea mai eficientă relație între entități publice (unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ, instituții de verificare și control guvernamentale etc.) și mediul patronal se regăsește în județul Bihor, delegația oamenilor de afaceri sălăjeni a facut deplasarea la Oradea pentru a vedea care sunt elementele determinante pentru  funcționarea, în parametri atât de buni, ai acestei relații.

În cadrul discuțiilor purtate cu Viceprimarul Municipiului Oradea, dl.Mircea Mălan, s-a remarcat deschiderea manifestată de către edilii orădeni pentru a încheia parteneriate viabile cu asociațiile patronale, bazate pe transparență și încredere reciprocă, obiectivul comun fiind dezvoltarea zonei.

Delegația oamenilor de afaceri sălăjeni a fost primită de către subprefectul Iulius Delorean si de vicepreședintele Consiliului Județean d-l Traian Bodea.

Atât subprefectul Delorean- de altfel un foarte apropiat partener de dialog al mediului de afaceri bihorean- cât și vicepreședintele Traian Bodea ( fost om de afaceri), au întărit spusele gazdelor de la FPB cu privire la buna colaborare între instituțiile pe care le conduc și reprezentanții mediului de afaceri din Bihor.

Ultimul exemplu al acestor bune colaborări fiind susținerea proiectului depus de organizația patronală bihoreană, pe zona transfrontalieră ROHU – Integrated center for the development of cross border mobility through advanced technologies, de către reprezentanții Consiliului Județean Bihor, proiect declarat câștigător.

 

Delegația sălăjeană a fost formată din d-l Alin Buză Președintele Organizației Patronilor Sălaj si d-l Vasile Margin  Vicepreședintele Organizației Patronilor Sălaj.

 

IMG_5808 (1)

1

Biroul de Presă

Uniunea Națională a Patronatul Român