Marți, 4 februarie 2020, a avut loc Adunarea Generală a Federației Patronilor Bihor (FPB), ocazie cu care a fost ales noul președinte. Președintele în exercițiu, Ioan LUCIAN,  nu a mai candidat pentru un nou mandat, iar în urma votului deschis, a fost ales ca președinte al FPB domnul Dinu MEȘTER.

„Cu ocazia încheierii mandatului de Președinte a domnului Ioan LUCIAN, căruia îi mulțumesc pentru activitatea depusă în cei 20 de ani de președenție, a avut loc A.G. ordinară a Federației Patronilor Bihor, marți 4.02.2020, și în urmă votului deschis exprimat de către membrii prezenți, am fost ales în funcția de Președinte a Federației Patronilor Bihor, pentru un mandat de 4 ani conform Statutului.

Misiunea mea este inițierea și dezvoltarea de alianțe instituționale la nivel local și județean pentru susținerea proiectului “Crișana, regiune antreprenorială”. Pe lângă dezvoltarea și susținerea mediului de afaceri acest proiect presupune și o schimbare de mentalitate în societate bazată pe dezvoltarea de comunități puternice în toate domeniile vieții sociale.

Consider propunerea și alegerea mea în această funcție drept o mare responsabilitate și o recunoaștere a calităților profesionale și umane dezvoltate până în prezent. Printre valorile care mă definesc ca om sunt munca, deschiderea și transformarea. În condițiile transformărilor structurale care au loc la nivelul economiei mondiale și implicit a economiei din România, consider că întreprinzătorii români au nevoie de sprijin în adaptarea capitalului uman la realitățile prezente și viitoare. Principala problemă pe care o reprezintă disponibilitatea forței de muncă calificată în concordanță cu nevoile pieței muncii nu poate fi rezolvată individual de către companii ci numai în cadrul parteneriatelor dintre structurile asociative ale mediului de afaceri, instituțiile de învățământ, asociațiile civice și administrațiile publice locale și centrale.

Am speranța că împreună, cu încredere, viziune și implicare, Federația Patronilor Bihor, cea mai veche organizație patronală județeană din România post decembristă, va deveni un actor model al sprijinirii întreprinzătorilor români în procesul de adaptare și adoptare a transformărilor structurale care se vor accelera în deceniul care tocmai a început.” – DINU MEȘTER, Președinte FPB

Uniunea Națională a Patronatului Român îl felicită pe domnul președinte Dinu MEȘTER și îi urează mult succes!

Biroul de presă

Uniunea Națională a Patronatului Român