Odată cu semnarea Acordului de Parteneriat dintre organizațiile patronale și corpurile profesionale, propus de Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) și în județul Mehedinți, procesul de coagulare al mișcării patronale și al corpurilor profesionale se apropie de sfârșit.

     

       Au mai rămas doar 2 județe, Ilfov și Covasna și toate cele 41 de județe vor transmite semnalul unei apropieri majore, dintre aproape toate organizațiile patronale și corpurile profesionale din România. Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Mehedinți – Tudorescu Nicolae, doamna decan a Baroului Mehedinți – Martinescu Nicoleta Claudia, președintele Uniuniii Naționale a Practicienilor în Insolvență, filiala Mehedinți – Șerban Valeriu, doamna președinte a Colegiului Medicilor Mehedinți – Claudia Luminita Jianu, doamna președinte a Colegiului Farmaciștilor Mehedinți – Moldovan Maria și președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român – Ioan Lucian, au semnat binecunoscutul Acord de Parteneriat dintre organizațiile patronale și corpurile profesionale.

      La eveniment au participat reprezentanții Prefecturii, Consiliului Județean și ITM Mehedinți. Aceștia și-au exprimat susținerea pentru acest demers al semnatarilor, exprimându-și convingerea că de acum înainte colaborarea dintre cele mai importante instituții județene și reprezentanții mediului de afaceri și cel al corpurilor profesionale, va avea un alt dinamism și va fi mult mai productivă.

     Semnatarii Acordului au convenit la sfârșitul întrunirii, că săptămâna viitoare vor înainta Primăriei Municipiului Drobeta Turnu Severin și Consiliului Județean Mehedinți, propunerile concrete de parteneriat, privind înființarea Comisiei Economice Consultative de pe lângă Consiliul Municipal al Municipiului Drobeta Turnu Severin și a Comisiei Economice Consultative de pe lângă Consiliul Județean Mehedinți.

    „Mai avem doar doi pași importanți de făcut, în județul Ilfov și Covasna și acțiunea de mare anvergură privind coagularea mișcării patronale și cea a corpurilor profesionale, va cuprinde toate cele 41 de județe ale României”, a subliniat cu satisfacție președintele Ioan Lucian, la încheierea evenimentului din Mehedinți.

Birou de presa UNPR