casa-ecopasiva-andre-fotovoltaic

UN SFERT DIN PROIECTANTII ROMANI DE CASE PASIVE LA CONFERINTA UNPR

 

Evenimentul organizat de Uniunea Nationala a Patronatului Roman, in domeniul  eficientei energetice a cladirilor si a constructiilor pasive , a reunit  in data de 25 iunie 2015  in Amfiteatrul Al. I. Cuza  din CCIR Business  dezvoltatori, proiectanti si arhitecti, constructori si  auditori energetici.
La ceremonia de deschidere a evenimentului  ne-au onorat cu prezenta Ioan Lucian – Presedinte Uniunea Nationala a Patronatului Roman, Mihai Caciula -Consilier Personal Ministru, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri  , Zoltan Nagy Bege , membru al Comitetului de  Reglementare ANRE Bucuresti.
Evenimentul  a fost moderat de Constantin Jurca – Presedinte  al Comisiei  de Industrie si Tehnologie din cadrul  UNPR, primvicepresedinte al Federatiei Patronilor din Bihor si proiectant autorizat de case pasive.
Dl. Nagy Bege Zoltan a prezentat politica Guvernului respectiv Planul National  pentru  eficienta energetica, imbunataţirea eficienţei energetice reprezintand  unul din elementele prioritare ale strategiei energetice a Romaniei .
Tehnologia “Casa Pasiva”  este standardul pentru cladirile cu cea mai ridicata eficienta energetica . Institutul Casa Pasiva din Darmstat Germania ,  institutie independenta de cercetare cu un rol crucial in dezvoltarea conceptului de casa pasiva a fost prezenta  la eveniment cu  lucrarea  Cladirile pasive in contextul climatic/politic actual si viitor , sustinuta de Dragos Arnautu ,arhitect in cadrul Passivhaus Institut .
Standardul Passive House pentru Locuinte si Cladiri de Birouri  a fost prezentat de Norana Petre –  architect si proiectant autorizat de case pasive.
Beneficiile si modul de functionare a sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura ca elemente cheie ale casei pasive, au  fost prezentate de  Jurca Constantin, proiectant autorizat de case pasive.
Dimensionarea unei cladiri sustenabile cu o productie de energie electrica regenerabila si control al consumatorilor au fost subiectele prezentate de Calin Terhesiu reprezentantul  Solar Eco Systems SRL.
Pompele  de caldura si sistemul  T.A.B.S. (Thermal Activating of the Building Structure) marca UPONOR respectiv  avantajele energetice ale constructiilor cu consum energetic  redus  fata de constructiile clasice au facut obiectul prezentarii  sustinute de Horia Ban , reprezentant Termoline SRL – sales partner pentru Glen Dimplex GmbH Germania.
Workshop-ul  B2B & B2C a concluzionat  necesitatea definirii clare a  conceptului de near zero energy building ( cladiri cu consum aproape zero de energie) avand in vedere ca Directiva 2010/31/UE nu stabileste o metodologie uniforma de implementare a acestui tip de cladiri ,urmand ca reprezentantii UNPR sa contacteze entitatile responsabile cu implementarea politicilor ce decurg din aceasta Directiva. Totodata s-a desprins necesitatea organizarii şi desfaşurarii unor programe de pregatire a specialiştilor  la nivel de proiectare si executie a cladirilor eficiente energetic si constructiilor pasive  .
Conferinta s-a bucurat de sustinerea sponsorilor –  Solar Eco System , Termo Line – Dimplex Germania, Izvorul Minunilor si partenerilor media- Bursa Constructiilor, Bursa, Jurnalul de Afaceri si  Arena Cosntructiilor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *