Cel mai important parteneriat stabilit dupa 1989 intre mediul de afaceri din Romania si Ungaria

ACORD PARTENERIAT UNPR-VOSZ
Acord istoric UNPR-VOSZ
– Este cel mai important parteneriat stabilit dupa 1989 intre mediul de afaceri din Romania si Ungaria. –

Semnarea acordului de parteneriat intre Uniunea Nationala a Patronatului Roman (cea mai veche confederatie patronala din Romania) si VOSZ Ungaria (Asociatia Nationala a Antreprenorilor si Patronatelor) va avea loc pe 19 iunie 2015, orele 11:00, la Budapesta, la Sala de Marketing.
“Semnarea acestui acord reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente de dupa Revolutie, legat de mediile de afaceri din Romania si Ungaria”, a spus Ioan Lucian, presedintele UNPR. Semnarea acordului de parteneriat vine dupa aproape un an de discutii si incercari de colaborare.
Dunarea, valorificata
Acordul de parteneriat este menit sa intareasca relatiile dintre mediile de afaceri din Romania si Ungaria, in special dintre judetele aflate la frontiera. Drumul colaborarii dintre mediul de afaceri din Romania si Ungaria a fost deschis de Federatia Patronilor Bihor, condusa tot de Ioan Lucian, iar dovada sunt numeroasele proiecte de succes dezvoltate inclusiv prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria 2007-2013.
“Noi urmarim sa fim foarte activi impreuna in aceasta sesiune 2014-2020, sesiunea de accesare de fonduri europene, in asa fel incat cele doua tari sa colaboreze pe niste proiecte importante de mediu, infrastructura, centre de afaceri si comunicare. Ne intereseaza dezvoltarea comuna a frontierei, exploatarea turistica comuna a Dunarii, suntem interesati de programele de mediu comune Romania-Ungaria, amplificarea comunicarii intre mediile de afaceri din cele doua tari- dorim sa extindem platforma de comunicare “Impreunabusiness”, intentionam sa ne prezentam cu standuri comune la marile targuri si expozitii de turism si sa realizam pachete turistice comune Romania-Ungaria”, a spus presedintele UNPR Ioan Lucian.
“La Budapesta impreuna cu domnul Demjan Sandor, presedintele VOSZ, am decis sa facem primii pasi in acest sens. Ca urmare a semnarii acordului se vor infiinta doua comisii formate din oameni de afaceri care vor tine legatura si care vor incerca sa identifice cele mai bune oportunitati de afaceri”, a subliniat presedintele Lucian.
In septembrie, la Bucuresti va avea loc un eveniment similar, in oglinda cu cel de la Budapesta.
Delegatia romana care face deplasarea vineri la Budapesta va avea 18 membri. Zece dintre acestia sunt oameni de afaceri: presedintele Ioan Lucian, vicepresedintele Stefan Moldoveanu, Maria Sabin vicepresedintele Federatiei Patronilor Bihor, Tiberiu Markos din Satu Mare, Stefan Tudor reprezentant UNPR din Timisoara, Florin Balint reprezentantul UNPR Bihor, dar si cunoscutul designer Eli Laslean, care o imbraca si pe Prima Doamna a Romaniei, Carmen Johannis, reprezentant UNPR Arad.
Intentia UNPR este aceea de a aduce cat mai multe firme din Ungaria sa investeasca in Romania, dar si aceea de a identifica oportunitati de afaceri in Ungaria pentru firmele cu capital romanesc.
“Sunt doar cateva dintre elementele care constituie acest acord si in raport cu care noi suntem optimisti ca va vom putea prezenta in curand si primele rezultate”, a precizat presedintele UNPR.
La evenimentul de parafare a acordului dintre presedintele VOSZ Demjan Sandor si presedintele UNPR Ioan Lucian este asteptat si ambasadorul Romaniei la Budapesta.
Presedintele VOSZ si al companiei TriGranit, Demjan Sandor a ocupat ani de-a randul pozitia intai in topul celor mai bogati oameni de afaceri din Ungaria si avea afaceri si in Romania. TriGranit Development Corporation este o companie internationala specializata in dezvoltarea si managementul de proiecte imobiliare, activa in 11 tari din Europa Centrala si de Est. Compania detinea un portofoliu de proiecte finalizate in valoare de doua miliarde de euro.

A consemnat Veronica Bursasiu, BIHOR ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *