UN SFERT DIN PROIECTANTII ROMANI DE CASE PASIVE LA CONFERINTA UNPR

EE-CP

UN SFERT DIN PROIECTANTII ROMANI DE CASE PASIVE LA CONFERINTA UNPR

Evenimentul organizat de Uniunea Nationala a Patronatului Roman, in domeniul eficientei energetice a cladirilor si a constructiilor pasive , a reunit in data de 25 iunie 2015 in Amfiteatrul Al. I. Cuza din CCIR Business dezvoltatori, proiectanti si arhitecti, constructori si auditori energetici.
La ceremonia de deschidere a evenimentului ne-au onorat cu prezenta Ioan Lucian – Presedinte Uniunea Nationala a Patronatului Roman, Mihai Caciula -Consilier Personal Ministru, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri , Zoltan Nagy Bege , membru al Comitetului de Reglementare ANRE Bucuresti.
Evenimentul a fost moderat de Constantin Jurca – Presedinte al Comisiei de Industrie si Tehnologie din cadrul UNPR, primvicepresedinte al Federatiei Patronilor din Bihor si proiectant autorizat de case pasive.
Dl. Nagy Bege Zoltan a prezentat politica Guvernului respectiv Planul National pentru eficienta energetica, imbunataţirea eficienţei energetice reprezintand unul din elementele prioritare ale strategiei energetice a Romaniei .
Tehnologia “Casa Pasiva” este standardul pentru cladirile cu cea mai ridicata eficienta energetica . Institutul Casa Pasiva din Darmstat Germania , institutie independenta de cercetare cu un rol crucial in dezvoltarea conceptului de casa pasiva a fost prezenta la eveniment cu lucrarea Cladirile pasive in contextul climatic/politic actual si viitor , sustinuta de Dragos Arnautu ,arhitect in cadrul Passivhaus Institut .
Standardul Passive House pentru Locuinte si Cladiri de Birouri a fost prezentat de Norana Petre – architect si proiectant autorizat de case pasive.
Beneficiile si modul de functionare a sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura ca elemente cheie ale casei pasive, au fost prezentate de Jurca Constantin, proiectant autorizat de case pasive.
Dimensionarea unei cladiri sustenabile cu o productie de energie electrica regenerabila si control al consumatorilor au fost subiectele prezentate de Calin Terhesiu reprezentantul Solar Eco Systems SRL.
Pompele de caldura si sistemul T.A.B.S. (Thermal Activating of the Building Structure) marca UPONOR respectiv avantajele energetice ale constructiilor cu consum energetic redus fata de constructiile clasice au facut obiectul prezentarii sustinute de Horia Ban , reprezentant Termoline SRL – sales partner pentru Glen Dimplex GmbH Germania.
Workshop-ul B2B & B2C a concluzionat necesitatea definirii clare a conceptului de near zero energy building ( cladiri cu consum aproape zero de energie) avand in vedere ca Directiva 2010/31/UE nu stabileste o metodologie uniforma de implementare a acestui tip de cladiri ,urmand ca reprezentantii UNPR sa contacteze entitatile responsabile cu implementarea politicilor ce decurg din aceasta Directiva. Totodata s-a desprins necesitatea organizarii şi desfaşurarii unor programe de pregatire a specialiştilor la nivel de proiectare si executie a cladirilor eficiente energetic si constructiilor pasive .
Conferinta s-a bucurat de sustinerea sponsorilor – Solar Eco System , Termo Line – Dimplex Germania, Izvorul Minunilor si partenerilor media- Bursa Constructiilor, Bursa, Jurnalul de Afaceri si Arena Cosntructiilor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *