Consiliul Investitorilor Straini a fost ultimul partener de discutii al Uniunii Nationale a Patronatului Roman, privind colaborarile dintre principalele organizatii patronale nationale.
Presedintele Bancii Raiffeisen, Steven C. van Groningen, membru in bordul de conducere al Consiliului Investitorilor Straini, s-a intretinut 50 de minute cu delegatia UNPR formata din Ioan Lucian, presedinte si consilierii UNPR, Ciprian Morcan, Margaritescu Mariana si Gheorghe Barna.
Apreciind deschiderea de care se bucura CIS la nivelul mediului de afaceri din Bucuresti si seriozitatea cu care abordeaza probleme cu caracter general ale companiilor cu capital strain, UNPR a propus la aceasta intalnire, abordarea comuna si a mediilor de afaceri din teritoriu care au investitori straini.

„Sunt multiple probleme comune cu care se confrunta companiile cu capital strain si cele cu capital integral romanesc, ca sa nu ne unim fortele pentru a le reprezenta eficient interesele”, a subliniat domnul van Groningen, membru in bordul de conducere al CIS.
„Parteneriatul pe care ni-l dorim cu CIS va mari forta celor care doresc cu adevarat sa se implice in existenta companiilor private din Romania, indiferent de natura investitorilor”, a declarat presedintele Ioan Lucian, vorbind despre exemplul unor judete unde investitorii straini fac echipa buna cu cei locali, cand e vorba de a-si proteja interesele (exemplu : Bihor, Satu Mare).