In data de 18.04.2016 a avut loc, la sediul CNADNR Bucuresti, o intalnire intre conducerea executiva a acesteia si o delegatie a Uniunii Nationale a Patronatului Roman.

Din partea CNADNR au participat domnul Catalin HOMOR, Director General al CNADNR si domnul Cristian ANDREI, Director General Adjunct al Directiei Generale de Monitorizare si Intretinere a Infrastructurii Rutiere. Delegatia UNPR a fast condusa de Vasile FONOAGE, Presedinte Comisia de Transporturi, insotit de Angela TEBIES, membra UNPR, Ion RADU, Vicepresedinte UNPR in prezenta d’lui  Ioan LUCIAN, Presedinte al Uniunii Nationale a Patronatului Roman.

Au fost abordate urmatoarele teme de discutie:
1) Preocuparile organizatiilor patronale in legatura cu realizarea infrastructurii rutiere in Romania.
2) Propuneri de parteneriat CNADNR- Organizatii patronale pentru dinamizare si transparenta in vederea realizarii infrastructurii rutiere din Romania.
3) Propuneri de activitati comune pentru promovarea calitatii in ceea ce priveste serviciile in constructii rutiere, materialele pentru constructii rutiere, proiectare in constructii rutiere.

Reprezentantii UNPR si-au manifestat totala disponibilitate de sprijinire a CNADNR pentru realizarea si monitorizarea lucrarilor de infrastructura, fiind inaintat si un proiect de parteneriat in acest sens, care va fi redactat in forma finala asa cum vor stabili de comun acord cele doua parti.

A fost acceptata propunerea UNPR de a realiza intalniri comune care sa promoveze calitatea serviciilor si materialelor utilizate in constructii rutiere. De asemenea a fost pusa in discutie necesitatea accelerarii demersurilor si lucrarilor pentru dezvoltarea retelei de autostrazi care sa permita fluidizarea traficului auto si descongestionarea drumurilor actuale. UNPR s-a aratat incantata de obiectivul CNADNR de a obtine un consens politic, national pentru un masterplan pe urmatorii cinci ani.

Succint se poate spune ca: “Ce-am cautat, am gasit, am obtinut ce ne-am dorit – transparenta, dialog, dorinta de colaborare“, un prim pas constructiv pentru conlucrarea celor doua entitati in scopul modernizarii si extinderii retelei de drumuri si autostrazi in Romania, avand la baza Parteneriatul ce speram sa fie semnat cat mai curand, aspecte cu care va vom tine continuu, la curent.