Marti 10 mai a avut loc in sala mare a Primariei Oradea o masa rotunda organizata de FPB si UNPR cu scopul cunoasterii pozitiei fata de mediul de afaceri bihorean al candidatilor la primaria Oradea. Din cei sase candidati au raspuns patru, Ilie Bolojan, Stefan Herchi, Huszar Istvan si Zatyko Gyula.

Moderarea intregii intalniri de o ora si jumatate a fost facuta de Ioan Lucian presedintel UNPR care a reusit sa asigure un ton civilizat exemeplar pentru campaniile electorale de la noi.

Cei patru candidati au raspuns cu atentie la provocarile celor prezenti prin propuneri care acopera o mare parte din nevoile stringente ale Oradiei. Enumeram interesul manifestat pentru acordarea de facilitati firmelor vechi din oras, refacerea fatadelor cladirilor de patrimoniu, conectarea aeriana a urbei, solutii pentru salarii mai atractive, asigurarea de terenuri mai mici in parcurile industriale, dezvoltarea turismului, scoaterea penitenciarului din centrul orasului.

O remarca  a actualui primar, faptul ca zilnic vin in Oradea 20.000 de oameni la munca, a declansat ideia constructiei de asa zise camine de nefamilisti pentru a reduce navetismul.

Desi nu prea stia nici unul din candidati care va fi profilul orasului Oradea in urmatoarele decenii. totusi parerile s-au centrat in jurul unui oras turistic si/sau mixt idustrial si de servicii.

In final cei patru candidati au fos de acord sa semneze un document prin care sa se angajeze cu trei obiective care le va duce la finalizare daca vor castiga fotolilu de primar al Oradiei, documente pe care le pubicm mai jos.

masa rotunda primari-2