Reprezentanţii organizaţiilor patronale au venit, miercuri, la Craiova pentru a afla dacă cei care vor să fie primari ai Craiovei sunt interesaţi de o colaborare în vederea dezvoltării economice a oraşului şi în ce măsură ar fi în stare să o aplice.

La dezbaterea organizată de Uniunea Naţională a Patronatelor din România (UNPR), la Centrul Multifuncţional, au fost prezenţi mai mulţi candidaţi. Primarul în funcţie, Olguţa Vasilescu, candidat pentru un nou mandat, nu a putut fi prezent, aşa că şi-a trimis la dezbatere un reprezentant. Este vorba de viceprimarul Craiovei, Dan Daşoveanu.

Numai că, participarea reprezentantului Olguţei Vasilescu, reprezentant al administraţiei locale, a fost supusă votului candidaţilor prezenţi.

Candidatul independent, Ionel Pană, şi candidatul ALDE, Mircea Năstase, au fost de acord cu participarea viceprimarului Dan Daşoveanu la dezbaterea organizată de UNPR, Dan Cherciu, Horaţiu Buzatu şi Pavel Badea nu.

Acţiunea, care se desfăşoară la nivel naţional, în 12 capitale de judeţ şi îşi propune realizarea unui dialog constructiv între viitorul primar al municipiului Craiova şi organizaţiile patronale, a continuat cu cei rămaşi.

“Acţiunea de astăzi face parte dintr-o acţiune mai vastă la nivel naţional, în 12 capitale de judeţ din România facem acest format. Organizaţiile patronale doresc să afle strategiile viitorilor primari legat de colaborarea cu organizaţiile patronale. Uniunea Naţională a Patronatului Român şi-a propus ca la nivel naţional să vină cu câteva propuneri concrete pentru cei care candidează şi bineînţeles după ce va fi ales de către populaţie vom merge să vedem dacă mai sunt de acord să-şi menţină promisiunile pe care ei le fac în aceste zile. La Craiova, pentru noi, este foarte important ca viitoarea administraţie locală să aibă deschidere în colaborarea cu noi. Avem o propunere importantă şi anume înfiinţarea a două comisii pe lângă administraţia locală, una de monitorizare a achiziţiilor publice, o problemă care în România a fost foarte mediatizată şi a stârnit multe controverse, iar a doua comisie este cea de dialog economic, vrem ca patronii să nu fie chemaţi numai de sărbători pentru a sponsoriza activităţile administraţiilor locale, ci vrem să fie chemaţi şi atunci când se iau decizi importante legate de economia oraşului Craiova”, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian.

De asemenea vicepreşedintele UNPR, Marin Viorel Dica, a spus: „Mulţumesc candidaţilor la Primărie că au acceptat să vină, mulţumesc şi domnului preşedinte al UNPR care a avut iniţiativa acestui demers care se desfăşoară în marile oraşe din ţară, ieri a fost la Cluj, alaltăieri la Satu Mare”.