Doar 4 din cei 12 candidati la fotoliul de primar gen al capitalei au raspuns invitatiei UNPR, Catalin Predoiu, Robert Turcescu, Nicolaie Neamtu, Iulia Gorea Costin. Dialogul a fost unul civilizat iar UNPR a aflat intentiile candidatilor referitoare la modul cum vad acestia viitoarea colaborare cu organizatiile patronale de pe raza Bucurestiului.

fgg

Locatia intalnirii nu a fost aleasa intamplator, sala mare a consiliului primariei generale a capitalei, loc vizat de candidati pentru a-si impune masurile de schimbare radicala a strategiei de dezvoltare ale capitalei.

La unison cei patru candidati au fost de acord ca trebuie schimbata din temelii abordarea dezvoltarii economice a Bucurestiului in parteneriat cu organizatiile patronale .

13319899_989524804476661_8851929856033341866_n

Astfel fiecare din cei 4 candidati au acceptat propunerea UNPR de ase constitui cele doua comisii promovate de unpr la nivel national si anume -comisia consultativa de monitorizare a achizitiilor publice si cea de dialog economic.

În cadrul discuțiilor, Cătălin Predoiu a declarat că, în mandatul său, Primăria Municipiului București va deveni un generator de locuri de muncă și un partener al mediului de afaceri.

13239052_989524797809995_550610341100940587_n

‘Primăria va deveni un generator de locuri de muncă prin proiectele de investiții si prin parteneriat public-privat. Voi crea un grup consultativ permanent între Primărie și patronat. Primul proiect pentru acest grup consultativ este redactarea unui proiect de lege pentru simplificarea regimului juridic al IMM-urilor, pentru că ele nu își pot permite costuri administrative ca marile companii. În relația cu partenerii contractuali, esențială este atât plata la timp a facturilor, cât și transparența și echilibrul contractual. Pentru a preveni situațiile litigioase, avem nevoie de un corp de juriști de elită la Primărie. Promovarea companiilor din București în țară și străinătate și predictibilitatea în activitate sunt obiective pe care mi le asum ca primar general. Un alt lucru important într-o administrație, la care se uită orice investitor sau om de afaceri, este stabilitatea. Eu nu voi schimba regulile în timpul jocului, nu voi permite controalele șicanatorii. Fără mită în Primărie!’, a subliniat Cătălin Predoiu în discuțiile cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român.