O oportunitate majora de afaceri cu Polonia-se infiinteaza Camera de comert si industrie polono-romana in care puteti deveni membri fondatori.

Initiatorul acesteia este Liliana Condratov a carei prezentare insotita de documentele necesare o aveti mai jos.

Stimati membri UNPR,

Asa cum ati fost informati in materialele prezentate anterior ca urmare a vizitei pe care am facut-o in Polonia in luna aprilie am fost invitati sa participam ca membrii fondatori la infiintarea camerei bilaterale polono-romane, atat organizatia noastra cat si societati membre, ca entitati individuale.

 

Conform legislatiei polone, o camera bilaterala se poate initia de catre min. 20 membri fondatori, toti fiind companii sau PFA.

La infiintarea camerei din partea poloneza participa firme mari, de succes, foarte cunoscute in Polonia, cum ar fi SELENA SA, CIECH SA, RABEN Logistics, PESA SA, Chopin Airport Development SA, Nedron SA.si altii.

 

Ar fi un semnal foarte bun si pentru comunitatea de afaceri din Polonia, daca am avea sprijinul unor membri UNPR care ar decide sa participe la Camera Bilaterala inca de la inceput.

Suntem convinsi ca dupa ce camera isi va incepe activitatea, va avea un program de actiuni, pagina web, identitate grafica etc. va creste si numarul membrilor, din ambele parti.

 

Referitor la cotizatia membrilor aceasta decizie se va lua de catre adunarea generala, dupa ce vom trece de toate formalitatile de infiintare. Conform legii, dupa sedinta constitutiva (din 9 iunie 2016), unde fondatorii vor lua decizia infiintarii camerei, isi vor alege conducerea si vor aproba statutul, documentatia constitutiva se va depune de catre Camera Nationala a Polonie la un tribunal, unde in termen de 2-3 luni un judecator va hotara infiintarea camerei si inregistrarea sa. Doar atunci va incepe activitatea oficiala, estimam cu nu mai devreme de octombrie a.c.

 

Referitor la cuantumul cotizatiei, unele camera bilaterale aplica o suma anuala in jur de 2000PLN (cca 500 euro) fixa, sau sume mai mari sau mai mici in functie de marimea firmei, incepand cu sume modice pentru startup-uri sau cele mai mici companii. In principiu am dori ca apartenenta la camera sa fie un avantaj nu o sarcina financiara in plus pentru toti membrii sai.

 

Decizia UNPR de participare la acest proiect este ferma si speram ca se vor gasi firme din cadrul UNPR care sa decida sa participe ca membri fondatori, iar prin aceasta participare sa sprijine infiintarea acestei noi entitati.  Nu este necesara participarea personala a presedintelui sau directorului companiei, se accepta si delegarea unei persoane reprezentante, prin procura sau decizie a conducerii.

Asteptam cu interes deciziile dumneavoastra de a participa la acest proiect si va rugam sa contactati in acest sens Departamentul de relatii comerciale interne si internationale si sa analizati documentele de aici:

Statut Camera PL_RO_ro_reviziut25mai

Agenda Inaugural meeting Pl_Ro BilatChamber

Liliana Condratov

mail: liliana.condratov@unpr.ro

tel.: 0724 300500