Luni, 30.05.2016, in incinta SKY CENTER la initiativa UNIUNII NATIONALE A PATRONATULUI ROMAN (UNPR) , in prezenta domnului presedinte Ioan Lucian si a domnului vicepresedinte Stoicescu Valeriu a avut loc masa rotunda cu tema Viitorul primar al municipiului în dialog cu organizațiile patronale județene.

Stimularea investițiilor locale, dezvoltarea de birouri dedicate antreprenorilor mici și mijlocii și o comunicare mai bună între administrația publică locală și organizațiile patronale reprezintă promisiunile asumate de candidații la Primăria PLOIESTI prezenți la întâlnirea . Evenimentul constituie o premieră la nivelul județului PRAHOVA.

Uniunea Națională a Patronatului Român urmărește înființarea pe lângă administrațiile locale a două comisii consultative: Comisia de monitorizare a achizițiilor publice și Comisia de dialog economic, iar toți candidații prezenți au fost de acord cu acest proiect.

„Scopul acestei întâlniri a fost de a realiza un dialog constructiv între candidații la funcția de primar al municipiului PLOIESTI și organizațiile patronale din PRAHOVA. Considerăm că o administrație locală și reprezentanții mediului de afaceri au, în egală măsură, interesul ca economia municipiului să se dezvolte armonios, în concordanță cu specificul economic al orașului, într-un mediu propice de afaceri. Birocrația redusă, facilitățile deosebite pentru cei care investesc, dialogul permanent dintre administrație și organizațiile patronale sunt elemente importante pe care companiile le apreciază în mod deosebit”, a explicat demersul Ioan Lucian, președintele UNPR.

Au dat curs invitației candidații, Adrian Dobre, Marian Enache, Marius Fenichiu, Ganea Cristian , Gratiela Gavrilescu, Raul Petrescu , Radu Popescu, Daniel Savu, Iulian Teodorescu. Deasemeni au fost prezenti oameni de afaceri de pe raza municipiului Ploiesti

S-a subliniat importanța eficientizării procedurilor birocratice. „Este nevoie de o debirocratizare transparentă și reală a aparatului administrativ ”

Candidații și-au prezentat prioritățile pentru mediul de afaceri și viziunea de dezvoltare a municipiului pentru următorii ani.

Despre UNPR

Uniunea Națională a Patronatului Român este o organizație non-guvernamentală, non-profit, fără caracter politic, care cuprinde companii din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau străin. Este prima confederație patronală înființată în România, în 1991, și are scopul de a ocroti interesele patronilor mici și mijlocii din domeniul serviciilor, al comerțului și al producției. UNPR este o uniune de federații patronale, cu patrimoniu propriu și personalitate juridică. Mai multe informații: www.unpr.ro.