Doar 4 din 12 candidați la funcția de primar al municipiului Constanța s-au arătat interesați de viitoarea colaborare între administrația locală constănțeană și organizațiile patronale județene: Vergil CHIȚAC (PNL), Claudiu Octavian CETI (PPU-SL), Andrei Nicolae TATU (Independent) și Ion BUDI (Independent).

La Masa rotundă organizată de Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) cu titlul Viitorul primar al municipiului în dialog cu organizațiile patronale județene au fost invitați să participe toți candidații la funcția de primar al municipiului Constanța, mass-media locală, precum și alte organizații patronale de pe raza județului.

Desfășurată după un format clasic cu dialog doar între candidați și reprezentanții organizațiilor patronale, fără atacuri la persoană și fără atitudini neprincipiale față de contracandidați, acțiunea organizată de UNPR a scos în evidență dorința viitorului primar al Constanței de a manifesta transparență totală, dialog și consultare cu organizațiile patronale constănțene.

UNPR a venit cu propuneri concrete pentru a pune în aplicare dezideratele candidaților, propunând un model care există de ani buni, într-un municipiu reședință de județ din România, model ce propune existența a două comisii consultative Primărie-Patronate. Este vorba despre Comisia consultativă de monitorizare a achizițiilor publice și Comisia de dialog economic. Prin aceste comisii patronii sunt chemați să participe la actul decizional în ceea ce privește dezvoltarea economică a municipiului Constanța și la eliminarea suspiciunilor legat de organizarea achizițiilor publice.

La sfârșitul Mesei rotunde, candidații au semnat un document în care erau incluse câteva promisiuni concrete făcute organizațiilor patronale constănțene.

 

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ

UNIUNEA NAȚIONALĂ A PATRONATULUI ROMÂN