In zece capitale de judet, Uniunea Nationala a Patronatelor din Romania a creat o relatie constructiva cu administratiile locale prin mesele rotunde organizate cu candidatii la functia de primar.

 

In ultimele luni Uniunea Nationala a Patronatelor din Romania a realizat o miscare de nota zece, in zece capitale de judet. In cele zece orase, Bucuresti, Constanta, Tulcea, Bacau, Ploiesti, Craiova, Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, UNPR a organizat mese rotunde cu candidatii la primariile respective avand ca scop definirea modului de colaborare cu mediul de afaceri local al viitoarei administratii ce va castiga alegerile.

 

Din toate dezbaterile, s-au conturat ca prioritati in activitatea viitoare a primarului castigator, urmatoarele directii: transparentizarea administratiei, debirocratizarea, accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea orasului in consens cu nevoile mediului de afaceri, realizarea unei comunicari continue cu patronatele locale.

 

Uniunea Nationala a Patronatelor din Romania a propus dupa un model consacrat de circa 8 ani in judetul Bihor, constituirea a doua comisii mixte administratie-patronate de monitorizare a organizarii si desfasurarii achizitiilor publice si de dialog economic. Prin aceste comisii patronii sunt chemați să participe la actul decizional în ceea ce privește dezvoltarea economică a municipiului și la eliminarea suspiciunilor legat de organizarea achizițiilor publice. Absolut toti candidatii participanti la aceste intilniri au fost de acord cu aceasta propunere a Uniunii Nationala a Patronatelor din Romania

 

Candidatii au semnat la finalul fiecarei intilniri un angajament cu obiectivele angajante in conditiile castigarii alegerilor.

 

Despre Uniunea Nationala a Patronatelor din Romania

Uniunea Națională a Patronatului Român este o organizație non-guvernamentală, non-profit, fără caracter politic, care cuprinde companii din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau străin. Este prima confederație patronală înființată în România, în 1991, și are scopul de a ocroti interesele patronilor mici și mijlocii din domeniul serviciilor, al comerțului și al producției. UNPR este o uniune de federații patronale, cu patrimoniu propriu și personalitate juridică. Mai multe informații: www.unpr.ro

 

 

 

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ

UNIUNEA NAȚIONALĂ A PATRONATULUI ROMÂN