”Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor VRANCEA 2016”,s-a denumit evenimentul derulat la Hotelul Ambasador din Focșani din data de 7 iulie ac.

Desi nu au fost prezenti la intilnire o parte din conducerea judetului, totusi cei prezenti, printre care Ion Roman, președinte al Patronatului I.M.M. Vrancea, Corneliu Pricope, vicepreședinte la Uniunea Națională a Patronatului Român și primarul municipiului, Cristi Misăilă au abordat cu claritate problemele antreprenorilor.

Discutiile s-au concentrat pe organizarea unui parc industrial, reducerea decalajului economic al judetului fata de celelalte.

A fost dat exemplu municipiul Oradea, acolo unde s-a reușit promovarea și creșterea afacerilor locale printr-o serie de măsuri administrative: ”Afacerile locale au fost promovate cu sprijinul autorităților locale. S-a creat o comisie consultativă cu mediul de afaceri, efectul fiind că au scăzut contestațiile la licitații cu 70 la sută. Oradea era pe ultimele locuri din România, iar acum are 3 parcuri industriale.

La dezbatere au fost invitate în auditoriu firme din județul Vrancea care au aflat informații despre finanțări bancare, fonduri europene sau guvernamentale, soluții de eficientizare a activității și care au putut avea un dialog cu autoritățile centrale și locale pe teme de actualitate legate de activitatea IMM-urilor. Dezbaterea a avut un caracter interactiv.

Evenimentul a avut două sesiuni: prima dedicată soluțiilor practice pentru dezvoltarea IMM-urilor, cu prezentări din partea CEC Bank, OTIMMC Constanța, ADR Sud-Est, DGJFP Vrancea și reprezentanți ai platformei de business OKEY.

În ceea de-a doua sesiune s-au abordat subiecte și teme legate de activitatea curentă a firmei și despre problemele întampinate în raport un instituțiile deconcentrate ale statului.

sursa:  http://vranceamedia.ro/cristi-irimia-consilier-judetean-pnl-conducerea-cj-vrancea-a-lipsit-de-la-un-eveniment-organizat-pentru-dezvoltarea-imm-urilor-din-vrancea-asa-inteleg-oprisan-co-sa-sustina-mediul-de-af/