În perioada 6-9 octombrie, la Bucureşti, a avut loc în premieră Business Summit – Împreună pentru România, un eveniment al elitei mediului de afaceri românesc prin care se doreşte încurajarea reconectării românilor din Diaspora cu România, în special prin realizarea de investiţii în România.

Acest eveniment a fost organizat de RePatriot cu sprijinul Administraţiei Prezidenţiale, MAE – DPRRP, Invest România şi BNR. Din partea Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) a participat d-na Liliana Condratov(foto deschidere articol), Manager Departament Relaţii Internaţionale.

14615627_1221761917882862_5427359610610975241_o

Summit-ul şi-a propus să prezinte oportunităţile pe care România le oferă investitorilor în general şi investitorilor români din Diaspora, în special, prin facilitarea dialogului şi construirea unei punţi de colaborare şi promovare reciprocă a celor două categorii de invitaţi participanţi.

Un alt obiectiv al Business Summit-ului l-a reprezentat identificarea acelor oameni de afaceri care sunt conectaţi cu ţara lor de origine şi îşi doresc să contribuie la dezvoltarea României, fiind totodată exponenţii valorilor şi identităţii româneşti peste hotare.

În cadrul panelurilor de discuţie de la Business Summit – Împreună pentru România au fost abordate teme referitoare la oportunităţile oferite de România în prezent şi la aşteptările oamenilor de afaceri din Diaspora, unul dintre obiectivele evenimentului fiind acela de a realiza o platformă de discuţii şi de generare a unor iniţiative legislative în scopul îmbunătăţirii mediului de afaceri românesc.

 

BIROUL DE PRESĂ UNPR