In data de 06 octombrie 2016, UNPR a fost invitata de catre Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova la evenimentul “INTERNATIONAL BUSINESS BROKERAGE EVENT 2016”, organizat in cadrul “MOLDOVA BUSINESS WEEK 2016”.

La eveniment au participat presedintele CCI din Republica Moldova, ambasadorul Republicii Moldova in Olanda, reprezentanti ai Republicii Moldova la Bruxelles, oameni de afaceri din Republica Moldova, Romania si Polonia.

In cadrul acestui eveniment am remarcat dorinta oficialilor si a mediului de afaceri din Republica Moldova de a colabora cu mediul de afaceri din Romania.

Delegatia UNPR a fost compusa din Stefan Moldoveanu, Daniel Moldoveanu, Vali Cimpoesu si Marin-Viorel Dica.

Pe toata durata evenimentelor am fost insotiti de doamna Alexandra Can, presedintele APIUS, organizatie patronala cu care avem stranse legaturi de colaborare.

Dupa incheierea evenimentului, delegatia UNPR a fost invitata la sediul CCI Moldova, unde a fost primita de catre domnul presedinte SERGIU HAREA si de catre reprezentantii comisiilor de relatii internationale.

In urma discutiilor purtate am concluzionat faptul ca suntem cu totii de acord si interesati de dezvoltarea relatiilor economice intre ROMANIA si REPUBLICA MOLDOVA.

La orele 18.00 am fost invitati sa participam la aniversarea a 10 ani de la infiintarea Camerei de Comert Americane in Moldova (AMCHAM).

La acest eveniment am participat alaturi de doamna presedinte APIUS, Alexandra Can.

mbw2016_0

Printre cei prezenti s-au numarat Ambasadorul SUA in Republica Moldova, ES James Pettit, ES Pirkka Tapiola, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Prim-ministrul Moldovei, domnul Pavel Filip, primarul Chisinaului, domnul Dorin Chirtoaca, precum si reprezentanti ai autoritatilor de stat si mediului de afaceri din Republica Moldova.

In data de 7 octombrie, la invitatia doamnei Alexandra Can, am vizitat compania pe care aceasta o conduce. Apoi am purtat discutii cu patronii unor companii de produse alimentare.

Dupa incheierea acestei misiuni tragem concluzia ca se poate investi in Republica Moldova.

BIROUL DE PRESĂ

UNIUNEA NAȚIONALĂ A PATRONATULUI ROMÂN