In cursul zilei de miercuri 23 noiembrie 2016, Uniunea Naţională a Patronatului Român Centrul Transilvania (UNPR – CT) a invitat toţi candidaţii braşoveni la alegerile parlamentare din decembrie 2016 la o masă rotundă în ideea unui „dialog constructiv între candidaţi şi organizaţiile patronale din judeţ pe o temă de interes, promovată de UNPR – CT”.

 

În afara UDMR, care şi-a motivat absenţa şi a PRU, care nu a dat dat curs invitaţiei, restul partidelor cu candidaţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, şase la număr, şi-au trimis reprezentanţi.

Astfel, în dialog au intrat filialele din Braşov ale ALDE, PSD, PMP, PRM, USR şi PNL. Luând cuvântul rând pe rând, candidaţii şi-au exprimat punctele de vedere legat de relaţia cu mediul de afaceri, unii avântându-se în promisiuni că vor susţine proiectele patronatelor. În sală au fost prezenţi şi reprezentanţii a patru sindicate importante – pe industrie, educaţie, juridic şi economic.

Concluzia de final a fost dată de reprezentantul UNPR, prim-vicepreşedintele Ştefan Moldoveanu:

„Este un pas înainte pentru a găsi o comunicare între mediul de afaceri şi decidenţi. Suntem foarte bucuroşi că ne-am atins scopul. Am avut reprezentanţi din aproape toate formaţiunile politice, inclusiv sindicate, patronate, asociaţii profesionale.

Noi avem proiecte care trebuie susţinute şi sperăm să se întâmple în noua legislatură, având promisiunea dumnealor că vom avea o mai strânsă legătură, mai ales pe schimbările legislative şi vizavi de traficul de influenţă.

Cea mai mare nevoie a noastră, a patronatelor, este legislaţia suplă, clară, conchisă, fără prea multe artificii. Faptul că legislaţia este stufoasă ne nemulţumeşte, dar şi că normele de aplicare ale legilor votate apar la o perioadă mare de timp. Astfel, cerem ca elaborarea actelor normative să fie făcută prin legi care să includă şi normele de aplicare. Ar fi mult mai simplu şi eficient pentru toată lumea”.