Uniunea Națională a Patronatului Român a aflat cu îngrijorare despre demisia ministrului pentru mediul de afaceri, Florin Jianu.

Întâlnirile pe care le-am avut cu prilejul înființarii Consiliului Consultativ Antreprenorial de pe lângă Ministerul pe care l-a condus, ne-au încurajat să sperăm că în sfârșit mediul de afaceri va avea o reprezentativitate importantă la nivel guvernamental și ca proiecte importante pentru mediul de afaceri din Romania vor fi puse în practică.

De altfel de-a doua zi de la înființarea acestui Consiliu Consultativ, comisiile înființate pe câteva proiecte importante pentru mediul de afaceri au și început să lucreze iar reprezentanții noștri în aceste comisii au fost încântați de modul profesionist în care problemele mediului de afaceri erau dezbătute.

Era pentru prima dată, când după revoluția din ’90 problemele de fond cu care se confrunta mediul de afaceri din România erau tratate ca priorități ale guvernului prin ministerul condus de Jianu.

UNPR alaturi de CNIMM condusă de președintele Jianu pana la preluarea portofoliului de ministru al Ministerului pentru mediu de Afaceri au fost și sunt singurele confederații patronale naționale care au avut si au o largă recunoaștere la nivel național.

De aceea, avem speranța, că revenind în funcție de președinte al confederației patronale domnul Florin Jianu va avea un rol decisiv în dinamizarea și coagularea mișcării patronale din România.

Presedinte UNPR

Ioan Lucian