Dialogul – singura solutie viabila de rezolvare a oricarui diferend – Ziarul BURSA

Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) solicită tuturor factorilor responsabili decizionali ai României să folosească „cea mai eficientă variantă de rezolvare a oricărui diferend”, indiferent de dimensiunea acestuia. „Numai printr-un dialog real şi sincer”, situaţia actuală din România poate fi rezolvată, se arată într-un comunicat de presă trimis Redacţiei.

Organizaţia patronală afirmă că mediul de afaceri românesc trebuie să devină unul „sănătos, bazat pe principii corecte” şi pentru acest lucru mediul politic trebuie să manifeste transparenţă şi dorinţă de colaborare prin consultări sau prin invitarea tuturor reprezentanţilor acestuia de a participa la actul decizional.

În documentul trimis Redacţiei se precizează: „Am salutat şi susţinut toate demersurile unei instituţii locale, naţionale sau a unui minister, indiferent de cine erau şi sunt conduse atunci când au manifestat transparenţă şi dorinţă de colaborare cu organizaţiile patronale”.

UNPR afimră că în România nu va exista o evoluţie corectă şi sănătoasă a mediul economic fără ca organizaţiile patronale să nu fie implicate cu adevărat în această evoluţie.

Uniunea patronatelor mai adaugă: „Ne-am manifestat disponibilitatea clară de a veni în sprijinul tuturor instituţiilor de stat bazându-ne pe o realitate de netăgăduit: în rândurile organizaţiilor patronale sunt cel puţin la fel de mulţi şi buni specialişti pe domenii de interes ca şi-n aceste instituţii”.

Organizaţia este dispusă să îşi aducă aportul pentru ca o astfel de situaţie ca cea actuală să nu mai existe. „Mediul de afaceri, în totalitatea sa, are cu siguranţă un interes major în a exista stabilitate, transparenţă, dialog şi cooperare între toţi factorii decizionali din România”, precizează UNPR.

Uniunea face apel la Preşedinţia României, Parlamentul României, Guvernul României, reprezentanţii instituţiilor importante ale statului, ai mediul de afaceri şi ai societăţii civile să deschidă urgent porţile dialogului dintre ele şi cu siguranţă în acest fel va fi conturată cea mai bună soluţie pentru ca România să revină la normalitate.

UNPR este de părere că dialogul trebuie purtat între toţi pilonii existenţiali ai ţării noastre: societatea civilă, mediul politic, mediul de afaceri şi nu în ultimul rând mediul academic.