Mircea Titus Dobre ministrul Ministerului Turismului a primit astăzi delegația Uniunii Nationala a Patronatului Român condusă de președintele Ioan Lucian. Liliana Condratov, coordonatorul departamentului de relații de afaceri interne și internaționale, Mike Hapoianu reprezentantul tur operatorului Happy Tour, Mirel Pustan reprezentantul Grupului Transilvania General și consilierul UNPR Gelu Barna au constituit delegația confederației patronale la întâlnirea de marți 28 februarie cu ministrul turismului.
Uniunea Națională a Patronatului Român a prezentat ministrului turismului, o mapă ce conține propuneri concrete pe care prima confederația patronală din România o face ministerului.
Declararea turismului ca domeniu economic de interes național cu zone de importanță majoră precum turismul litoral, turismul balnear, turismul montan, turismul din Deltă, realizarea unui parteneriat între Ministerul Turismului și organizațiile patronale și desigur cu asociațiile profesionale din turism au constituit propunerile principale ale UNPR.

Liliana Condratov a venit cu propunere inedită, și anume realizarea unui eveniment polonez-român „GO Romania”,  care presupune refacerea traseului polonezo- român pe care în anii communismului il străbăteau turistii polonezi în drumul lor spre Marea Neagră.
Provenind din mediul de afaceri din domeniul turismului ministrul Dobre le-a trecut în revistă reprezentanților UNPR câteva din inițiativele și planurile pe care le are ca ministru al turismului.
Înființarea unui comitet consultativ care să cuprindă reprezentanți ai Ministerului și reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniul turismului, legea turismului care să fie suplă și pe înțelesul tuturor , Master planul pentru dezvoltarea turismului, Centrul de pregătire profesională în turism de la Bușteni, plata în perioada de extrasezon de către companiile din turism doar a CAS si CASS , strategia de promovare a turismului romanesc în străinătate, accentuarea activităților de prevenție pentru a fi evitate cât mai mult abaterile în activitățile de turism.
„Dorim ca beneficiarii dezvoltării unui turism mai competitiv și cu calitate deosebită, statul român și companiile din sectorul turistic să fie în sfârșit satisfăcuți de modul în care Ministerul Turismului se implică pentru ca acest sector economic să fie deosebit de productiv și de o înaltă calitate” a subliniat ministrul Mircea Titus Dobre la încheierea discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român.

„Trebuie să recunosc că seria de întâlniri din această săptămână cu reprezentanții Guvernului Grindeanu a început cu dreptul ținând cont de modul sincer, deschis, realist și pragmatic pe care ministrul Turismului l-a abordat in discuția cu noi, azi” a comentat de asemenea presedintele Ioan Lucian la ieșirea din cabinetul ministrului Turismului Mircea Titus Dobre .

”Ne dorim o implicare accentuată și serioasă a mediului de afaceri prin organizatiile patronale în hotararile si activitatile viitoare legat de domeniul turismului ” a mai tinut să sublinieze Ioan Lucian.