Internaționalizarea firmelor românești – o necesitate absolută, aceasta fost concluzia principală a dialogului dintre ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu și delegația UNPR prezentă la sediul Ministerului Afacerilor Externe.
Agenda întâlnirilor conducerii UNPR cu miniștrii ai cabinetului Grindeanu a continuat  la Ministerul afacerilor externe.

Primirea deosebită pe care ministrul afacerilor externe Teodor Meleșcanu le-a făcut-o celor de la UNPR,
I-a determinat pe aceștia să fie deosebit de activi în dialogul cu ministrul afacerilor externe.

IMG_2387

”Mediul de afaceri își dorește ca internaționalizarea firmelor românești să fie făcută după o strategie coerentă și într o strânsă colaborare cu statul român prin ministrul afacerile externe, ministerul economiei și alte instituții importante ale statului și organizațiile patronale din România”, a precizat președintele UNPR, Ioan Lucian.
”Susțineam necesitatea completarii personalului de specialitate din ambasade care să răspunda cerințele companiilor românești ce doresc să pătrundă pe piețele altor țări din Europa și din întreaga lume. Dorim să colaborăm și cu Ministerul Afacerilor Externe pentru ca promovarea companiilor românești în străinătate să fie făcută cu profesionalism și eficient”, a subliniat în continuare Ioan Lucian.
„Avem toată deschiderea și dorința de colaborare cu mediul de afaceri și tocmai de aceea gândim să constituim un consiliu consultativ în care să fie cooptați reprezentanții organizațiilor patronale importante din România” le-a transmis ministrul Teodor Meleșcanu delegaților UNPR, Ioan Lucian presedinte, Laura Ciuhu vicepresedinte, Florin Balint președintele comisiei de politici interne și internaționale, Liliana Condratov,  șeful  departmentului de Afaceri interne si internationale și consilierul Gelu Barna.

IMG_2388