Maratonul întâlnirilor conducerii Uniunii Patronatului Român a ajuns la Palatul Victoria unde aceasta a fost primita de ministrul pentru Afaceri Europene Ana Birchall. Preluarea președinției Consiliul European de către România a fost unul dintre subiectele deosebit de importante pe care cele două părți le-au dezbătut la această întâlnire.

„Ne dorim să fiți alături de noi în acest demers pentru ca interesele României și implicit cele ale mediul de afaceri romanesc să fie cât mai bine reprezentate” le-a transmis ministrul Birchall delegaților UNPR.
Pentru elaborarea politicilor Ministerul pentru Afaceri Europene dorește realizarea unor dezbateri publice la care mediul de afaceri prin organizațiile patronale să participe în mod activ. Politicile de bună vecinătate, de securitate energetică, de realizarea unor mari proiecte în ceea ce privește Dunărea sunt câteva teme de mare interes pentru confederația noastră și credem și pentru alte organizații patronale” a ținut să menționeze președinte Uniunii Nationale a Patronatului Român Ioan Lucian.
Cele două părți au convenit pentru a putea fi eficientă colaborarea dintre Ministerul pentru Afaceri Europene și Uniunea Nationala a Patronatului Român și alte organizații patronale să înființeze un consiliu consultativ care să sprijine Ministerul Afacerilor Europene în greaua misiune de a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.
Deasemenea vor fi organizate în colaborare cu Ministerul pentru Afaceri Europene și organizațiile patronale , la nivel de regiuni, dezbateri cu privire la politicile președinției Consiliului Uniunii Europene ce va fi detinuta de România din 2019.
Dupa primele trei  întâlniri ale UNPR cu noii miniștri ai guvernului (turism, externe, afaceri europene), demersul inițiativelor patronale ale UNPR prin contacte directe cu guvernanții, continua la ministerele de finanțe, energie și dezvoltare.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE.