Astazi 4.04.2-17, s-a semnat la sediul Primariei Dej un acord de parteneriat intre Municipiul Dej si Uniunea Nationala a Patronatului Roman, care este o organizatie neguvernamentala, non profit si fara caracter politic din care fac parte firme private cu scopul de a ocroti interesele patronilor mici si mijlocii activand in domeniul serviciilor, comertului si productiei.

Acordul care a fost semnat intre primarul Costan Morar si Ioan Lucian presedintele Uniunii cuprinde mai multe obiective, printre care organizarea unor actiuni si evenimente comune menite sa intareasca legatura dintre Institutia Primarului si mediul de afaceri din judetul Cluj, infiintarea pe langa Primaria Dej a doua comisii consultative de monitorizare a achizitiilor publice si dialog economic, participarea Institutiei Primarului la activitatile de interes pentru Primaria Dej organizate de reprezentantii mediului de afaceri, dar si invers, consultarea reprezentantilor mediului de afaceri de catre Institutia Primarului in ceea ce priveste elaborarea unei strategii de dezvoltare economica a Dejului, dar si la intocmirea bugetului.

Dupa semnarea contractului, in semn de respect, cele doua parti si-au acordat atentii simbolice, astfel primarul le-a oferit repezentantilor UNPR Monografia Municipiului Dej, iar edilul a primit un exemplar din volumul al doilea „Un nume pentru Romania”, carte editata de Uniunea Nationala a Patronatului Roman, o data la cinci ani.

Uniunea Nationala a Patronatului Roman este constituita ca o organizatie nonguvernamentala, nonprofit si fara caracter politic, care cuprinde firme din sectorul privat cu caracter integral romanesc, mixt sau numai cu capital strain. A fost infiintata in anul 1991, fiind prima Confederatie patronala inregistrata in Romania. UNPR este astazi cea mai activa si dinamica confederatie patronala din tara noastra, fiind prezenta in 21 de judete ale tarii cu companii membre din toate domeniile economice.