Desfășurată la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții mediului de afaceri din România, s-a dorit un dialog în urma căruia, capitolul destinat mediului de afaceri din România, din Proiectul de țară al președintelui, să poată fi conturat.

Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR) și cinci lideri zonali ai UNPR:  Ștefan Tudor (Timiș), Laura Ciuhu (București), Marin-Viorel Dica (Dolj), Valeriu Stoicescu (Prahova) și Carmen Diaconu (Iași), au fost prezenți la această întâlnire, concluzionând că un astfel de dialog, între președintele României și reprezentanții mediului de afaceri, trebuie să aibă o frecvență mai mare și să aibă, de asemenea, o amploare mai mare.

UNPR militează, în continuare, pentru coagularea mișcării patronale din România și este inițiatorul realizării unui Acord de Parteneriat la nivelul fiecărui județ, între toate organizațiile patronale și asociațiile profesionale.

Demersul acesta a fost realizat în patru capitale ale regiunilor de dezvoltare economică ale României: Oradea, Cluj-Napoca, Craiova și Timișoara.

Acestei inițiative i s-au alăturat Camerele de Comerț și Industrie județene, Consiliul Național al Intreprinderilor Mici și Mijlocii și Uniunea Generală a Industriașilor din România.

 Ioan LUCIAN

Preşedinte

Uniunea Națională a Patronatului Român