Craiova, a 3-a capitală de regiune (după Oradea și Cluj), a găzduit ieri, 26.04.2017, un eveniment ce ia amploare națională, și anume, semnarea Acordului de Parteneriat dintre toate organizațiile patronale și asociațiile profesionale din județele țării.

Șapte organizații patronale și asociații profesionale au semnat, în  sala de festivități a Prefecturii Dolj, un Acord de Parteneriat ce va duce, practic, la coagularea mișcării patronale din județ, având ca obiective majore:

– Reașezarea poziției mediului de afaceri doljean în raport cu principalele instituții ale județului (Prefectură, Consiliu Județean, Primării, instituții de control, mediul academic, etc.) pe bază de respect reciproc și parteneriat viabil și productiv.

– Colaborarea strânsă și eficientă dintre toate organizațiile patronale și asociațiile profesionale, pentru promovarea intereselor antreprenorilor și investitorilor din județul Dolj.

– Consolidarea mediului de afaceri doljean, având în prim plan antreprenorii locali.

Toți semnatarii Acordului (Uniunea Națională a Patronatului Român, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO), Uniunea Generală a Industriașilor din România 1903 Filiala Dolj (UGIR1903), Baroul Dolj, Asociația Generală a Inginerilor din România Sucursala Dolj și Uniunea Națională a Patronatului Român filiala Dolj), au salutat inițiativa Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), menționând că ziua semnării Acordului poate fi una istorică, pentru economia județului Dolj, dacă Acordul va prinde viață și va fi eficient.

La ceremonia semnării Acordului au participat: prefectul județului Dolj, Dan-Narcis Purcărescu, reprezentanți ai ISU, ANAF, ITM, al mediului academic, ale altor instituții importante ale județului, precum și oameni de afaceri doljeni.

Secretariatul asocierii, care, în mod generic, va avea denumirea “Forumul Organizațiilor Patronale Dolj”, va fi deținut pentru primele trei luni de către UNPR filiala Dolj și va fi coordonat de președintele filialei, Marin-Viorel Dica. Domnia sa va prezenta, în scurt timp, calendarul de activități pe care FOP Dolj le va desfășura în următoarea perioadă.

“Prefectura județului Dolj va avea mereu porțile deschise pentru organizațiile patronale și asociațiile profesionale și consideră deosebit de importantă coagularea mișcării patronale din județ”, a subliniat prefectul județului Dolj, în cuvântul său adresat semnatarilor Acordului.

“Coagularea mișcării patronale din România este absolut necesară pentru ca mediul de afaceri românesc să fie, în mod unitar, reprezentat pe câteva direcții de mare însemnătate. După Craiova, în data de 27.04.2017, Acordul va fi semnat și în Timiș, iar apoi, în Brașov, Prahova, Constanța și Iași”, a declarat președintele UNPR, Ioan Lucian, prezent la acest eveniment din Craiova.

Acord parteneriat 2

Acord Parteneriat 1