Transportatorii s-au săturat de timpii de aşteptare din vămi. Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român s-au întâlnit cu conducerea Inspectoratului Teritorial de Poliţie de Frontieră Oradea pentru a reclama, la solicitarea firmelor de transport, creşterea timpilor de aşteptare la graniţa de vest.

Cele două delegaţii conduse de preşedintele Comisiei de Transporturi din cadrul UMPR, Vasile Fonoage, respectiv de comandantul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, chestorul Marin Bondar, s-au întâlnit la sediul Federaţiei Patronilor Bihor, din Cetate.

„Vasile Fonoage a arătat că din ce în ce mai multe firme de transporturi membre ale FPB sau UNPR ne-au cerut sprijinul pentru a căuta soluţii împreună cu organele abilitate, astfel încât să-şi poată desfăşura activitatea în mod normal, fără a fi supuşi unor adevărate umilinţe pentru a-şi practica profesia de transportatori”, se menţionează într-un comunicat al UNPR.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii ITPF Oradea au afirmat că sunt în căutarea unor soluţii pentru scrutarea timpilor de aşteptare.

„Chestorul de Poliţie Marin Bondar a prezentat situaţia creată prin noile cerinţe ale UE, dar a dat asigurări că Poliţia de Frontieră are tot interesul să colaborăm în găsirea unor soluţii pentru reducerea timpilor de aşteptare la tranzitarea punctelor vamale”, anunţă reprezentanţii UNPR.

Organizaţia va încerca să iniţieze întâlniri similare cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din Ungaria prin intermediul organizaţiei patronale VOSZ din ţara vecină cu care are încheiat un protocol de colaborare.