Vineri, 16 iunie 2017, la ora 12:00, în Sala Mare a Prefecturii județului Bihor, 50 de persoane reprezentând toate domeniile existențiale ale Bihorului (cultură, culte, politică, economic, social, sport, învățământ, minorități, etc.), vor semna “Memorandumul pentru Bihor”.

Bihorenii merită să se bucure de tot ceea ce are de oferit Bihorul locuitorilor săi, fiindcă este, fără îndoială, unul dintre cele mai dăruite județe de Dumnezeu.

Bihorul este al nostru, al tuturor celor care locuim pe aceste meleaguri, iar cei care răspund de destinele sale, sunt obligați să facă ceea ce trebuie să facă, pentru ca bihorenii să trăiască în pace și prosperitate.

Credem cu tărie că destinele Bihorului trebuie hotărâte de oameni și instituții, responsabili care iubesc și-și dăruiesc dragostea și priceperea, Bihorului.

În anii care au trecut de la Revoluția din 1989, s-a dovedit că lipsa de colaborare, orgoliile nejustificate, dezinteresul pe care le-au manifestat cei care au răspuns de destinele județului nostru, au făcut ca în multe domenii să se piardă proiecte importante, să nu se  realizeze dezvoltarea armonioasă a Bihorului.

Acest lucru nu mai trebuie să se întâmple pe viitor! De aceea, reprezentanții mediului de afaceri din Bihor propun tuturor celor care, sub o formă sau alta, pot contribui la evoluția județului nostru, realizarea unui “Memorandum pentru Bihor”. Forțele politice, academice, patronale, culturale, religioase, civice, etc., ar trebui să ajungă la un consens care să contureze principalele priorități economice, culturale, educționale, etc., ale județului Bihor.

Cu acest prilej, toți participanții care au fost de acord cu textul “Memorandumului pentru Bihor” vor proceda la semnarea acestuia și își vor exprima punctul de vedere privind susținerea îndeplinirii obiectivelor strategice stabilite pentru Bihor.

 După ceremonia de semnare a “Memorandumului pentru Bihor” va avea loc o conferință de presă și declarații de presă ale memorandiștilor.