Consecventă acţiunilor stabilite prin parteneriate cu parlamentarii bihoreni, vineri, 14.07.2017, la sediul său, Federaţia Patronilor Bihor a avut o întâlnire de lucru cu deputatul Florica Chercheș.

Pe parcursul a circa două ore de discuţii, participanții la dezbateri au concluzionat că impactul învăţământului dual va avea efect pozitiv numai printr-o consecventă susţinere, atât a mediului de afaceri, cât şi a mediului politic. Problema devine prioritară, ţinând cont că deja aproape o sută de mii de tineri sunt fără o perspectivă certă privind viitorul lor profesional.

O măsură imediată care s-a conturat din întâlnire, este cea cu privire la actualizarea noii legi a învățământului dual retrimisă Parlamentului de către preşedintele ţării, o poziţie prin care va trebui să se centralizeze toate propunerile şi observaţiile venite din partea mediului de afaceri şi ale celui educaţional şi de formare a personalului.

De comun acord, deputatul Florica Cherecheş împreună cu membrii FPB participanţi, au stabilit ca acest gen de întâlniri constructive să fie periodice şi să beneficieze de o monitorizare concretă, care să asigure atingerea obiectivelor stabilite.Intalnire Florica Chereches, 14.07.2017

 

Chereches