IMG_9104

UNPR si-a reactivat pozitia in Consiliul Director al EBC-European Builders Confederation –Confederatia Europeana a Constructorilor, cu sediul la Bruxelles.
EBC este o organizatie reprezentativa la nivel European a organizatiilor antreprenoriale nationale din domeniul constructiilor.
Confederatia doreste sa se asigure ca interesele intreperinderilor mici si mijlocii din constructii sunt luate in considerare in cadrul actului legislativ din Europa, astfel incat antreprenorii sa beneficieze de un mediu de afaceri prietenos si pentru a putea fi unul dintre motoarele cresterii sustenabile pe continent.
EBC actioneaza ca IMM din constructii sa participle efectiv la luarea deciziilor in domenii vitale ale sectorului, cum ar fi: sustenabilitate, sanatatea si siguranta angajatilor, accesul la piata, standardizare, mediu de business corect.
De asemenea, EBC sprijina participarea IMM la dialogul social secotrial si a solicitat sa fie inclus in Comitetul European de Dialog Social in Constructii, ca membru plin.
Presedintele EBC este domnul Patrick Liebus, reprezentind CAPEB, Franta.
Unul dintre cele mai recente luari de pozitie ale Confederatiei a fost privind modificarea Directivel de Eficienta Energetica, in sessul demararii unor programe masive de reabilitare a cladirilor si pentru alocarea fondurilor publice necesare.
UNPR este repezentat in EBC prin vicepresedintele Constantin Jurca  inginer constructor, proiectant certificat de case pasive, specialist in energie regenerabila si eficienta energetic in cladiri care a sustinut la ultima intilnire a organizatie din 30 iunie a.c. „Ne asumam rolul de a face ca firmele mici si medii sa fie intelese si sa fie tratate adecvat ca fiind cel mai important angajator din industrie”.