Federația Patronilor Bihor (FPB) a început seria întâlnirilor anuale cu organele de control, activități de natură să sprijine mediul de afaceri bihorean în derularea activităților economice.

Azi, 05.10.2017, la sediul FPB, delegația ITM formată din șef serviciu Ioana MOȘ, jurist Cristina BLIKLING, și avându-l în frunte pe Inspector Șef, domnul Marius ROTAR, a stat față în față cu conducerea FPB și cu alți membri ai Federației.

Temele dezbătute au fost: munca nedeclarată, evidența salariaților care lucrează de acasă, necesitatea deținerii contractelor de muncă și în punctele de lucru, modalitatea de desfășurare a controalelor din partea ITM, modalitatea de soluționare a reclamațiilor survenite din partea angajaților, soluții legale de îndeplinire a măsurilor acordate de către inspectorii ITM, modalitatea de desfacere a contractului de muncă în cazul în care salariatul nu se mai prezintă la serviciu, condica electronică. “Interesul de a elimina munca la negru și de a obliga firmele bihorene să respecte legile este comun, de aceea vom fi în continuare promotorii unui parteneriat solid între organizațiile patronale și ITM”, a menționat președintele FPB – Ioan LUCIAN.

Atmosfera din timpul discuțiilor a fost una destinsă, dialogul fiind deosebit de constructiv, fapt ce dovedește, încă o dată, că inițiativa FPB de a realiza parteneriate cu instituțiile de control este de bun augur.

Seria întâlnirilor organizate de FPB va continua săptămânile următoare cu alte instituții de control ale județului Bihor.

IMG_4479IMG_4477 IMG_4478