Sala de ședințe a Prefecturii Prahova a găzduit azi, 23 Martie 2018, evenimentul semnării Acordului de Parteneriat între organizațiile patronale și asociațiile profesionale prahovene.

Evenimentul a început cu alocuțiunea de bun venit rostită de vicepreședintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), domnul Valeriu STOICESCU.

“Doresc să mulțumesc atât Prefecturii Prahova pentru faptul că a acceptat să găzduiască evenimentul organizat de UNPR, cât și reprezentanților organizațiilor patronale și asociațiilor profesionale care au avut deschiderea față de inițiativa Uniunii Naționale a Patronatului Român de a deveni semnatarii acestui Acord de parteneriat”, a subliniat domnul Valeriu STOICESCU.

,,Este încurajator pentru noi faptul că Prahova s-a alăturat celorlalte județe în care s-a desfășurat o astfel de acțiune, fiind la 7-lea după Bihor, Cluj, Dolj, Timiș, Brașov și Satu Mare. Acest lucru ne determină să continuăm demersul nostru și în alte județe din România. În săptămânile următoare urmează să semnăm Acordul de parteneriat între organizațiile patronale și asociațiile profesionale din județele Iași, Bacău, Neamț și Constanța”, a declarat președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, domnul Ioan LUCIAN, în discursul care a urmat.

În asentimentul președintelui Ioan LUCIAN au fost și ceilalți participanți la eveniment. Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, domnul Aurelian GOGULESCU a apreciat inițiativa Uniunii Naționale a Patronatului Român ca fiind una lăudabilă, CCI Prahova, în calitate de semnatar al Acordului, angajându-se să fie foarte activă în toate demersurile ce se vor întreprinde.

“Colegiul Consilierilor Juridici Prahova își va aduce un aport substanțial la activitățile și inițiativele semnatarilor Acordului de parteneriat, prin expertiza juridică pe care o are”, a subliniat în discursul său președintele Colegiului, domnul decan Silviu COSTACHE, semnatar al Acordului.

Prezentă în calitate de invitat, doamna deputat PSD Rodica PARASCHIV a afirmat că “organizațiile patronale și asociațiile profesionale din județul Prahova mă pot considera un aliat care va susține inițiativele legislative ale mediului de afaceri prahovean”.

Organizațiile care și-au dat acordul pentru semnarea parteneriatului au fost: Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), Camera de Comerț și Industrie Prahova, Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR-1903) filiala Prahova, Uniunea Naţională a Barourilor din România – Baroul Prahova, Patronatul Medicilor de Familie Prahova, Colegiul Consilierilor Juridici Prahova, Asociația Generală a Inginerilor Prahova și Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova (CNIPMMR).

La eveniment au participat, în calitate de observatori, reprezentanţi ai instituţiilor județului Prahova, precum şi jurnalişti.

12 13