Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, împreună cu doi membri din conducerea confederației au vizitat Sălajul, cel de-al 26-lea județ din turneul său național. Delegația UNPR a avut o serie de întâlniri cu oficialități și oameni de afaceri ai județului.

Prefectul județului Sălaj, domnul Florin Florian, președintele Consiliului Județean, domnul Tiberiu Marc și viceprimarul municipiului Zalău, domnul Teodor Bălăjel au primit cu toată deschiderea delegația UNPR. La întâlnirea cu prefectul județului au fost dezbătute teme precum: relațiile dintre organizațiile patronale și reprezentanții Guvernului în teritoriu;  colaborarea cu instituțiile de control pentru eliminarea evazioniștilor, a celor care lucrează în zona gri și neagră a economiei.

Domnul prefect a subliniat: ”Cât voi deține această funcție veți avea în mine un partener deschis la colaborări benefice pentru mediul de afaceri din județul Sălaj”.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, domnul Tiberiu Marc, a primit cu interes propunerile reprezentanților UNPR:

–  semnarea unui Acord de parteneriat între organizațiile patronale și Consiliul Județean Sălaj

– colaborarea instituțională pentru realizarea unor parcuri industriale în județ

– dezvoltarea învățământului dual

”Avem multe așteptări de la mediul de afaceri din Sălaj în ceea ce privește implicarea în evoluția mediului economic precum și în elaborarea strategiilor economice ale județului. Consiliul Județean are toată deschiderea pentru o colaborare cu reprezentanții mediului de afaceri pe teme punctuale și de interes pentru județul nostru” a transmis Președintele Consiliul Judetean Salaj.

Viceprimarul municipiului Zalau a trecut în revistă câteva din realizările municipiului, subliniind că este cu totul de acord că dezvoltarea economică a orașului ar fi mult mai dinamică dacă mediul de afaceri ar avea o implicare mai consistentă. Domnia sa a declarat: ”Vă transmit în numele domnului primar, care momentan este plecat din localitate, întreaga noastră disponibilitate de colaborare. Prezența dumneavoastră în municipiul nostru sperăm să fie începutul unei relații mai bune cu mediului de afaceri pentru dezvoltarea orașului”.

Președintele Ioan Lucian, alături de care s-a aflat și președintele comisiei transporturi, domnul Vasile Fonoage și consilierul, domnul  Gelu Barna a înmânat fiecărui șef din cele trei instituții câte o mapă în care se aflau Acordurile de Parteneriat propuse de UNPR.

Alături de cei trei delegați ai confederației  s-au mai aflat reprezentanți ai unor companii importante din județul Sălaj.

IMG_6386

IMG_6392

IMG_6332

Biroul de Presă

Uniunea Națională a Patronatului Român