Vineri, 28 octombrie 2018, în Sala Mare de ședințe a Consiliului Județean, șapte filiale băcăuane ale unor uniuni și confederații patronale, dar și ale unor corpuri profesionale, au semnat „Acordul de Parteneriat” împreună cu Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), reprezentată de președintele Ioan LUCIAN și de vicepreședintele Corneliu Pricope. Bacăul este al 16-lea județ în care a avut loc acest eveniment inițiat de UNPR.

Cei opt semnatari sunt:  Uniunea Națională a Patronatului Român, Filiala Bacău a Uniunii Generale a Industriașilor din România 1903, Filiala Bacău a Confederației Patronatului Român, Sucursala Bacău a Asociației Generale a Inginerilor din România, Asociația Consilierilor Juridici Bacău, Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Baroul de Avocați Bacău și Asociația Învățătorilor din Județul Bacău.

La eveniment au fost prezenți, ca observatori, reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Cu acest prilej s-a convenit stabilirea unor direcții comune pentru eficientizarea sprijinului acordat firmelor private din județ, dar și informarea reciprocă prind acțiunile de interes județean ale semnatarilor Acordului. De asemenea, au fost desemnați reprezentanții semnatarilor la dezbaterile din comisiile de specialitate ale Consiliului Local și Consiliului Județean care privesc mediul de afaceri. S-a mai convenit și realizarea de acțiuni comune pentru dezvoltarea mișcării patronale din județ și a unor întâlniri trimestriale între reprezentanții mediului de afaceri și organizațiile profesionale.

„Suntem preocupați de coagularea și dinamizarea mișcării patronale din România, conștienți că acest lucru se poate realize doar prin voința tuturor celor care reprezintă interesele întreprinzătorilor. Am semnat, astfel, Acordul de Parteneriat cu organizațiile patronale și corpurile profesionale din județul Bacău care doresc să-și unească eforturile în apărarea și reprezentarea intereselor membrilor”, a declarat domnul Ioan LUCIAN, președintele UNPR.

Toți participanții au apreciat inițierea Parteneriatului și au reclamat lipsa de interes a unor autorități și instituții publice față de astfel de organizațiile patronale și profesionale. Ei s-au pronunțat, de asemenea, și pentru evitarea politizării noului parteneriat. „Reuniunea noastră de acum – a opinat băcăuanul Corneliu Pricope, vicepreședinte UNPR – e o dovadă a unei schimbări de mentalitate. Vrem alt fel de relații între organizații și instituții și la nivel local și central, iar o astfel de unire a intereselor noastre îmi doresc să se regăsească în idealuri comune. Și sper să contribuim și noi la creșterea numărului de salariați în toată Moldova, dar și a nivelului lor de trai”.

DSCF7170

DSCF7166

Biroul de Presă

Uniunea Națională a Patronatului Român