În frumoasa Sală Sander din Cetatea Sighișoara a avut loc, la inițiativa Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), întâlnirea organizată de Consiliul Local al Înreprinderilor Mici și Mijlocii Sighișoara (CLIMM Sighișoara) și Primăria municipiului Sighișoara dintre oamenii de afaceri din Sighișoara și o delegație a UNPR.

Temele dezbătute la această întâlnire au fost: Modalități concrete de reprezentare a intereselor companiilor private de către o organizație patronală, Internaționalizarea firmelor românești și Accesarea Fondurilor europene – mijloc eficient de dezvoltare a mișcării patronale din județe.

Cei doi organizatori, Primăria municipiului Sighișoara și CLIMM, prin primarul Ovidiu-Dumitru MĂLĂNCRĂVEAN și președintele Neagu MINORIU, și-au exprimat satisfacția de a aduce în fața oamenilor de afaceri din Sighișoara pe președintele UNPR – Ioan LUCIAN, vicepreședintele – Florin BALINT, președintele comisiei Fonduri Europene – Dorel PUCHIANU și consilierul Gelu BARNA.

Cei patru au inițiat un dialog cu patronii sighișoreni în urma căruia, aceștia din urmă au putut afla posibilitățile concrete prin care o organizație patronală poate reprezenta interesele companiilor private în raport cu principalele instituții județene, cu orice zone de interes de afaceri din orice parte a țării, sau din străinătate.

De asemenea, au putut afla cum pot accesa fonduri nerambursabile pentru a-și dezvolta companiile și cum pot participa la târguri și expoziții internaționale, cu susținere financiară.

“De azi înainte, Sighișoara reprezintă o zonă de mare interes pentru Uniunea Națională a Patronatului Român, prezența noastră fiind evidentă începând cu zilele următoare”, a declarat președintele Ioan LUCIAN la încheierea întâlnirii cu oamenii de afaceri din Sighișoara.

IMG_6617

IMG_6664

IMG_6676

Biroul de Presă

Uniunea Națională a Patronatului Român