Seria de întâlniri a semnatarilor Acordului de Parteneriat dintre organizațiile patronale și corpurile profesionale din cele 16 județe, a continuat la Alba Iulia, în 23 Noiembrie 2018.

Trei din cei cinci parlamentari ai județului, Sorin Ioan BUMB, Florin Claudiu ROMAN și Alexandru PEREȘ au fost prezenți în sala Mihai Viteazul a Prefecturii Alba Iulia,  la întâlnirea cu semnatarii acordului de parteneriat, organizații patronale și corpuri profesionale.Un dialog pe care ambele părți l-au considerat constructiv, realizat pentru prima dată în județ într-un astfel de format.

Senatorul Alexandru PEREȘ împreună cu deputații Florin ROMAN și Sorin Ioan BUMB, au trecut în revistă mai multe aspecte legate de activitatea lor privind mediul de afaceri. Deputatul liberal Florin ROMAN, membru al Comisiei administrației publice și amenajarea teritoriului, a atins subiecte precum: salariul minim, criza forței de muncă, învățământul dual. Pentru fiecare din aceste probleme, deputatul Florin ROMAN, mentionând ca sunt inițiative ale partidului pe care-l reprezintă, pentru a schimba sau îmbunătății situațiile existente acum.

Senatorul liberal de Alba, Alexandru PEREȘ, s-a arătat preocupat de funcționarea CES ( Consiliul Economic și Social), insistând pe pozițiile de multe ori  separate ale mediului de afaceri și forța redusă de reprezentare a companiilor private în dialogul tripartit guvern-sindicate-patronate.

Deputatul PNL Sorin Ioan BUMB, membru al Comisiei industrie și servicii, s-a arătat interesat de modul în care se poate conlucra pe tema internaționalizării firmelor românești, subiect deosebit de important pentru mediul de afaceri din România.

”Deschiderea față de mediul de afaceri și corpurile profesionale, modul constructiv abordat de cei prezenți la întâlnire, ne încurajează să repetăm astfel de întâlniri în județele țării și să sperăm că vom găsi în rândurile parlamentarilor, parteneri deosebiți și aplecați spre problemele mediului de afaceri din România” a subliniat președintele UNPR, Ioan LUCIAN, moderatorul întâlnirii de la Alba Iulia.

S-a convenit de comun acord, ca de câte ori reprezentanții mediului de afaceri și ai corpurilor profesionale vor avea teme serioase de dezbateri, inițiative legislative, să se organizeze astfel de întâlniri în județul Alba, sperând ca pe viitor, toți parlamentarii județului să fie prezenți, invitația fiind făcută către toți aceștia.

 

PHOTO-2018-11-23-17-00-20

 

Biroul de Presă

Uniunea Națională a Patronatul Român