În urma lansării de către UNPR, la inițiativa vicepreședintelui Florin BALINT, a propunerilor de colaborare concretă cu Consiliile Județene și Primăriile capitalelor de județ, pe două teme și anume:

  • Soluții în execuția strategiei de informatizare – pentru un sistem integrat IT;
  • Dezvoltare urbană sustenabilă integrată și regenerare urbană,

în săptămâna 15-19 aprilie, președintele Ioan LUCIAN, împreună cu vicepreședintele Florin BALINT și vicepreședinte Adriana ARGHIRESCU (la Constanța), au avut o serie de întâlniri.

Prima întâlnire, cu secretarul de stat Grigore GÎRJOABĂ – din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a deschis bune perspective de colaborare între Minister și UNPR. Atent și receptiv la propunerile confederației noastre, secretarul de stat a apreciat inițiativa, venind cu completări importante care să apropie mediul de afaceri de administrațiile locale.

La Primăria Municipiului Mangalia, cei doi reprezentanți ai conducerii UNPR au fost primiți de primarul Radu CRISTIAN și de viceprimarul Dragoș ANGELESCU. Având în administrare 4 stațiuni importante de pe litoralul românesc, Primăria Mangalia este deschisă unui parteneriat pe probleme turistice și nu numai. Un Hub IT, pregătirea tinerilor pentru meserii deficitare în zona Mangalia – folosind realitatea augmentată, au fost de asemenea subiecte larg dezbătute de cele două părți.

La întâlnirea cu viceprimarul Constanței, Dumitru BABU, delegației UNPR i s-a alăturat și doamna vicepreședinte Adriana ARGHIRESCU. Pe parcursul a două ore, subiectelor propuse de delegația UNPR li s-au mai adăugat și altele, concluzia fiind una clară. Există interes pentru municipalitatea Constanța pentru un centru de formare profesională folosind realitatea augmentată, UNPR asigurând toată logistica și variante de finanțare; realizarea unui parteneriat pe modelul propus de confederația noastră, în urma căruia relațiile administrației locale cu mediul de afaceri și a corpurilor profesionale să se intensifice și să prindă forme concrete. Turismul, sistemul integrat IT pentru administrații, au ocupat un loc important în paleta de discuții a celor de la UNPR și viceprimarul Constanței.

Și-au mai manifestat interesul pentru inițiativele UNPR, pe cele două teme: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Județean Vâlcea, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Deva.

Biroul de presă

UNPR